Ψητή πατάτα με chili λαχανικών

11 Ιουνίου 201619:24

Γευστικό πιάτο με την αύρα των λαχανικών και οσπρίων, γεμάτο βιταμίνες που βοηθούν τον οργανισμό των φοιτητών να ανταπεξέλθει στην κούραση των ημερών.

Συστατικά

1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα και ξεπλυμένα
250 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη chilli
4 κουταλιές της σούπας κίτρινο τυρί τριμμένο

Από τα βασικά υλικά

4 μεγάλες πατάτες με τη φλοίδα καλά πλυμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
400 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση – Directions
Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο τις πατάτες πολύ καλά και τις ψήνουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 90 λεπτά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.
Προσθέτουμε τη σκόνη chilli και το κύμινο.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας πάντα.
Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τα φασόλια.
Μαγειρεύουμε για μισή ώρα ή μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από τις πατάτες και με ένα μαχαίρι κάνουμε μία κάθετη τομή.
Με ένα κουτάλι ανοίγουμε την πατάτα και γεμίζουμε με το chilli λαχανικών.
Πασπαλίζουμε με μία κουταλιά της σούπας τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.

Διάρκεια: Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 90 λεπτά

Πηγή: lovecooking.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr