Ψητά αυγά σε θήκες αραβικής πίτας

31 Μαρτίου 201416:00

Ένα φανταστικό σνακ, εύκολο, γρήγορο, που θα αφήσει τους πάντες με το στόμα ανοικτό. Οι δε μικροί μας φίλοι θα το λατρέψουν για την νοστιμιά του και φυσικά επειδή τρώγεται και… με τα χέρια.Συστατικά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλες αραβικές πίτες, κομμένες στα τέσσερα
200 γρ. ζαμπόν
½ κύπελλο ψιλοκομμένο βασιλικό
8 αυγά

Tρόπος παρασκευής συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Ζεσταίνουμε το λάδι σ’ ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια για 3-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τα βάζουμε στην άκρη.
Λαδώνουμε μ’ ένα πινέλο μια φόρμα για ατομικά κέικ με 6 θέσεις.
Βάζουμε σε κάθε μια θέση ένα τέταρτο πίτα και με το χέρι μας τη σπρώχνουμε να καλουπώσει. Προσθέτουμε κρεμμύδι, ζαμπόν, βασιλικό και σπάμε και από ένα αυγό.
Μαγειρεύουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα ασπράδια.
Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό.

Διάρκεια: 35 λεπτά

Πηγή : lovecooking.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr