Η γλύκα του σαμιώτικου κρασιού συναντά το τρυφερό ψαρονέφρι και η βελούδινη κρέμα γάλακτος συμπληρώνει μια συνταγή τόσο γρήγορη αλλά και τόσο πλούσια γευστικά!
Υλικά
3 φιλέτα ψαρονέφρι, κομμένα σε μπουκιές
1 1/2 πακέτο μανιτάρια λευκά, χοντροκομμένα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
1 φλυτζάνι γλυκό κρασί Σάμου
5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε με γρήγορες κινήσεις, προσοχή όμως να μην σας μαυρίσουν.
Βήμα 3
Προσθέτετε το κρεμμύδι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Μόλις πάρει λίγο χρώμα, ρίχνετε τελευταίο το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Μην τα σοτάρετε πολύ όμως, γιατί θα πικρίσουν.
Βήμα 4
Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Βήμα 5
Έπειτα ρίχνετε την κρέμα, ανακατεύετε και την αφήνετε να πάρει μια βράση.
Βήμα 6
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και φρέσκοτριμμένο πιπέρι.
Σημείωση: Συνοδεύεται υπέροχα με ρύζι μπασμάτι, στο οποίο θα προσθέσετε καβουρδισμένα αμύγδαλα και μερικές ξανθές σταφίδες.
Tips: Αν θέλετε μια πιο λεπτή γεύση, μπορείτε να παραλείψετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Για ένα πιο εξωτικό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε κι ένα κουταλάκι του γλυκού κάρυ.
www.olivemagazine.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;