Ψαρονέφρι με γλυκό σαμιώτικο κρασί

4 Απριλίου 201414:32

Η γλύκα του σαμιώτικου κρασιού συναντά το τρυφερό ψαρονέφρι και η βελούδινη κρέμα γάλακτος συμπληρώνει μια συνταγή τόσο γρήγορη αλλά και τόσο πλούσια γευστικά!

Υλικά

3 φιλέτα ψαρονέφρι, κομμένα σε μπουκιές
1 1/2 πακέτο μανιτάρια λευκά, χοντροκομμένα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
1 φλυτζάνι γλυκό κρασί Σάμου
5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε με γρήγορες κινήσεις, προσοχή όμως να μην σας μαυρίσουν.

Βήμα 3

Προσθέτετε το κρεμμύδι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Μόλις πάρει λίγο χρώμα, ρίχνετε τελευταίο το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Μην τα σοτάρετε πολύ όμως, γιατί θα πικρίσουν.

Βήμα 4

Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βήμα 5

Έπειτα ρίχνετε την κρέμα, ανακατεύετε και την αφήνετε να πάρει μια βράση.

Βήμα 6

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και φρέσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημείωση: Συνοδεύεται υπέροχα με ρύζι μπασμάτι, στο οποίο θα προσθέσετε καβουρδισμένα αμύγδαλα και μερικές ξανθές σταφίδες.

Tips: Αν θέλετε μια πιο λεπτή γεύση, μπορείτε να παραλείψετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Για ένα πιο εξωτικό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε κι ένα κουταλάκι του γλυκού κάρυ.
www.olivemagazine.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr