Πήγαμε για ρεπορτάζ και πέσαμε στο καλύτερο μαγειρείο της Χαλκιδικής

24 Μαΐου 201522:21

Για τις ανάγκες του ενός ρεπορτάζ γυρίσαμε όλη την Χαλκιδική και δεν ήταν δυνατόν να μην κάνουμε συνεχείς στάσεις για φαγητό είτε στην ορεινή είτε δίπλα στην θάλασσα. Η τελευταία μέρα όμως μας είχε επιφυλάξει μια έκπληξη, “πέσαμε” κυριολεκτικά ίσως στο καλύτερο μαγειρείο της Χαλκιδικής

10151813_769807266377208_6504224678128221285_n

Εκεί ανάμεσα στα σοκάκια της Νέας Φωκαία καθίσαμε για την μεσημεριανή διαμαρτυρία του στομαχιού μας που ήδη είχε ξεκινήσει. Στην καθιερωμένη ¨πασαρέλα” από τα φαγητά πέσαμε σε κοινές εικόνες, πατάτες , κοτόπουλα , μπάμιες κλπ. Διαλέγω πατάτες με κοτόπουλο “άστο αυτό” ακούγετε η φωνή του Χρήστου, σεφ και ιδιοκτήτης, “θα πάρεις το Πασχαλιάτικο και όταν φύγεις θα μου φιλήσεις και το χέρι”, η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να του φιλήσω το χέρι τελικά, αλλά πήρα δύο μερίδες μαζί μου.

10338699_786473608043907_6009756357543224217_n

Δεν μείναμε εκεί, τα δοκιμάσαμε σχεδόν όλα, καταπληκτικά, “θα έρθουμε και αύριο να φάμε τα ίδια, μας άρεσαν ” και με μια απίστευτη ηρεμία μας το έκοψε “ποτέ δεν υπάρχουν ίδια φαγητά την επόμενη ημέρα, αν θες να τα δοκιμάσεις όλα, πρέπει να μείνεις μια εβδομάδα”

10532473_820692454622022_6440780754978700673_n

Όταν ρωτήσαμε πως είναι δυνατόν ακόμα και το πιο απλό , οι πατάτες να είναι τόσο νόστιμα μας είπε “δεν υπάρχουν μυστικά, αγοράζεις τα καλύτερα υλικά και τα ψήνεις με μεράκι”

Κάπου εκεί πήραν σειρά οι σόδες……… και η υπόσχεση στο Χρήστο ότι αυτό το καλοκαίρι θα είμαστε εκεί μια εβδομάδα για να τα δοκιμάσουμε όλα

Νέα Φωκαία Χαλκιδική
2374 081009

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr