Πατάτες με αυγά από την Αγόριανη

8 Δεκεμβρίου 201607:56

Αγαπημένες παιδικές γεύσεις οι τηγανητές πατάτες με αυγά πού τα τρυπάς με το φρέσκο ψωμάκι και τρέχει ο ρευστός κρόκος επάνω στις πατάτες.

Συστατικά:

400 γρ. πατάτες
4 αυγά
αλάτι και φρέσκο τριμμένο  πιπέρι
1/3   φλ. ελαιόλαδο

 Οδηγίες:
  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κρατάμε σε μπολ με κρύο νερό για να μην μαυρίσουν.
  • Τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλλες.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Στρώνουμε τίς ροδέλλες στο τηγάνι σαν πίτα.
  • Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  • Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από κάτω.
  • Αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και την ξαναβάζουμε στο τηγάνι από την άλλη μεριά για να ψηθεί, για άλλα 10-15 λεπτά.
  • Πρίν ψηθεί εντελώς ρίχνουμε επάνω και τα αυγά.
  • Αλατοπιπερόνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

    Η συνταγή από τήν ταβέρνα ΝΙΚΟΣ στην Αγόργιανη 

Πηγή: gourmed.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr