Μια συνταγή από τα Κουφονήσια!
2 ½ κιλά κρέας κατσικίσιο (σπάλα ή μπούτι), κομμένο σε κομμάτια με τα κόκαλα
1 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ½ κ.πατάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
Αλάτι, πιπέρι
2 φλ. ντομάτες κύβους
2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση συνταγής
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα το ζεσταίνουμε και το ροδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας και συνεχίζουμε ώσπου να καραμελώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο.
Μετά, ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά να αλειφθούν παντού με το λάδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης και αρκετό νερό ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά μας. Τα αφήνουμε να βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε πιο μικρή ένταση και βράζουμε για 1 ½ – 2 ώρες ώσπου το κρέας μας να είναι πολύ μαλακό.
Αν λείπει αλάτι ή πιπέρι, προσθέτουμε.
Τέλος, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σε λίγη ώρα σερβίρουμε.
Πηγή : sidages.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;