panacota-aspri-sokolata

Πανακότα με άσπρη σοκολάτα

15 Φεβρουαρίου 201214:16

panacota-aspri-sokolataΥπέροχη πανακότα, δροσερή, με λευκή σοκολάτα και σιρόπι της αρεσκείας σας. Γίνεται εύκολα και αρέσει σε όλους


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

Υλικά συνταγής:

Κρέμα γάλακτος: 400 ml

Άσπρη σοκολάτα: 120 γρ.

Γάλα: 120 ml

Ζάχαρη: 95 γρ.

Ζεστό νερό: 2 κουταλιές σούπας

Ζελατίνη: 2 1/2 κουταλάκια τσαγιού

Σιρόπι: 6 κουταλιές σούπας (όποιο σιρόπι σας αρέσει)

Οδηγίες:

1. Βάζετε την κρέμα, το γάλα και την σοκολάτα, σπασμένη κομμάτια και τη ζάχαρη στη φωτιά και ανακατεύετε συνέχεια, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

2. Στο νερό προσθέτετε τη ζελατίνη και την αφήνετε λίγο να φουσκώσει. Την βάζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια να λιώσει η ζελατίνη.

3. Προσθέτετε την ζελατίνη στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύετε να αναμιχθεί καλά. Μοιράζετε το μείγμα σε 6 μπολάκια ή φορμάκια (150 ml χωρητικότητα) και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν για 5 – 6 ώρες.

4. Βουτάτε τα φορμάκια σε ζεστό νερό για 2 δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζετε σε πιατάκι. Προσθέτετε σε κάθε γλυκό 1 κουταλιά σούπας σιρόπι και σερβίρετε.

Μαγειρεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2012 από την Luise

http://www.radicio.com

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr