Προετοιμασία-παρασκευή: 40΄, Αναμονή: 1 ωρα και 15΄
Υλικά (για 6 – 8 μερίδες)
Διαδικασία
Αφήνουμε το γάλα (εκτός από 1/2 ποτήρι που κρατάμε στο ψυγείο) στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά να παγώσει και στη συνέχεια το χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα. Μόλις γίνει σαν αφρόγαλο, προσθέτουμε το Garni (και τους 2 φακέλους) και χτυπάμε και πάλι στη δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το τσουρέκι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C, στον αέρα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε πάνω τις φέτες τσουρεκιού. Τις ψήνουμε για 20 λεπτά (στο δεκάλεπτο τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά). Θέλουμε να ξεραθούν λίγο. Βγάζουμε τις φέτες από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις σπάμε σε κομματάκια. Βουτάμε τα κομματάκια στη λιωμένη κουβερτούρα εκτός από μερικά που αφήνουμε σκέτα. Τα στραγγίζουμε από την πολλή σοκολάτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε ένα φύλλο λαδόκολλας.
Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη, προσθέτουμε το γάλα που είχαμε κρατήσει στο ψυγείο και το ζαχαρούχο και χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, για 8 – 10 λεπτά. Βάζουμε πάλι το παγωτό στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Το βγάζουμε, το ξαναχτυπάμε για 1 λεπτό και ενσωματώνουμε τα κομματάκια σοκολατένιου τσουρεκιού. Πασπαλίζουμε με λίγα κομματάκια σκέτο τσουρέκι (χωρίς σοκολάτα) και φιλέ αμυγδάλου.
Το μυστικό για να γίνει αφράτο και λείο το παγωτό μας βρίσκεται στο να χτυπήσουμε πολύ καλά το παγωμένο γάλα στην αρχή
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;