Ο Καμμένος στο δρόμο που άνοιξε ο Μπαλτάκος

28 Δεκεμβρίου 201510:01

Ο υπουργός Άμυνας σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων αλλά είναι ένας τυπικός επαγγελματίας της πολιτικής, αφού εκλέγεται βουλευτής από το 1993. Έχει αποδειχθεί μάλιστα ιδιαίτερα ικανός στο να κάνει επικοινωνιακό θόρυβο κάθε φορά που περιθωριοποιείται, ή οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στα δημοσκοπικά χαμηλά τους.

 

Έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι, αυτή τη φορά, λίγα 24ωρα μετά την άρνησή του να ψηφίσει το Σύμφωνο Συμβίωσης, επέλεξε να τραβήξει πάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας προτείνοντας την δημιουργία… “αεροπορικού- ναυτικού και στρατιωτικού λυκείου”, κάτι που δεν έγινε ούτε επί δικτατορίας!

Ας προσπεράσουμε τη θέση του Καμμένου πως “Τον “ψυχωμένο” αεροπόρο ή καπετάνιο ή τεθωρακισμένο ή πυροβολητή δεν τον βρίσκεις μέσω Πανελληνίων αλλά τον αναγνωρίζεις νωρίς μέσα από ειδικά μαθήματα, τεστ και δεξιότητες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από εκεί τον επιλέγεις για τις παραγωγικές σχολές”, θέση η οποία βγάζει άχρηστα ή προβληματικά όλα τα σημερινά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, και ας εστιάσουμε στην άποψή του για τις Πανελλήνιες, που μάλλον δεν έκρινε σκόπιμο να συζητήσει με τον υπουργό Παιδείας.

Όπως λοιπόν δηλώνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, “Υπάρχουν παιδιά που από πολύ νωρίς έχουν κλίση στα στρατιωτικά επαγγέλματα, όμως ποτέ δεν τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν καριέρα, διότι είναι υποχρεωμένα να περάσουν από τις συμπληγάδες των Πανελληνίων και να υποβληθούν σε εξετάσεις άσχετες με το γνωστικό αντικείμενο του ειδικού επαγγέλματος”.

Φαίνεται όμως ότι τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται, όπως λέει και ο λαός μας, γιατί αυτό ακριβώς έλεγε πριν από τρία χρόνια, προτού αποπεμφθεί από τον Αντώνη Σαμαρά για τις ειδικές σχέσεις του με την Χρυσή Αυγή, ο Τάκης Μπαλτάκος!

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής, ο τότε γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου δήλωνε πως “Δεν μπορεί κάποιος να γίνεται στρατιωτικός επειδή δεν πέτυχε να γίνει αρχιτέκτονας μπαίνοντας στο Πολυτεχνείο, ή επειδή δεν μπόρεσε να γίνει γιατρός. Πρέπει να έχει σκοπό ζωής να γίνει στρατιωτικός. Γιατί ο στρατιωτικός δεν παίρνει μόνο πτυχίο. Παίρνει και σπαθί. Και το σπαθί το παίρνει για να το χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί, δεν είναι αξεσουάρ αναμνηστικό από τα φοιτητικά χρόνια”.

Και αυτή η… συνάντηση, όπως όλα δείχνουν, έχει ευρύτερες βάσεις! Γιατί υπάρχει, ακριβώς από την εποχή… Μπαλτάκου, μια “μελέτη” ενός “κοινωφελούς ιδρύματος” που ονομάζεται Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων στην οποία υποστηρίζεται ότι “Η έννοια του Στρατιωτικού Λυκείου θα είναι να εμφυσήσει τα στρατιωτικά ιδεώδη στους νέους και τις νέες της Ελλάδας και να δημιουργήσει ένα χώρο παραγωγής στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που θα φοιτούν αργότερα στις Ανώτερες και Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές (Στρατός Ξηράς, Ναυτικό, Αεροπορία, Αστυνομία κλπ) όχι από λάθος του μηχανογραφικού δελτίου αλλά από συνειδητή επιλογή και απόφαση ζωής”.

Παραείναι πολλές οι ομοιότητες για να είναι απλές συμπτώσεις! Υπάρχει μια κοινή μήτρα που δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί. Και όσο βολικός εταίρος κι αν είναι οι ΑΝΕΛ, και ιδίως ο υπουργός Άμυνας, η σιωπή του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και της λαλίστατης τελευταία νεολαίας του, δεν είναι χρυσός.

Να ελπίσουμε λοιπόν ότι θα υπάρξει άμεσα αντίδραση, και ότι η αφωνία τους τα τελευταία 24ωρα οφείλεται στο… εορταστικό πνεύμα των ημερών, τα μελομακάρουνα και τους κουραμπιέδες. Σήμερα όμως, τους αρέσει δεν τους αρέσει, είναι πάλι… εργάσιμη ημέρα, και για την κυβέρνηση και για το κυβερνών κόμμα.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας

news247.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr