Νηστήσιμο κέικ με κακάο και μπανάνα

23 Φεβρουαρίου 201812:13

Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 50΄-55΄, Αναμονή: 50΄

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο, για το ταψί
  • 2 κούπες νερό
  • 1½ κούπα ζάχαρη
  • 2/3 κούπας σπορέλαιο + λίγο, για το ταψί
  • 1/3 κούπας κακάο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 1 μπανάνα μεγάλη, ώριμη, σε κομμάτια

 
Διαδικασία

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ. Τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στον φούρνο για 50-55 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο τρυπώντας το κέντρο του με ένα μαχαίρι· εφόσον η λάμα του βγει χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης κολλημένα πάνω της, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο.

Το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε. Περιμένουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το κόψουμε.

Μυστικά:

  • Αν δεν έχουμε μίξερ, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε, αν θέλουμε, κομμάτια κουβερτούρας μέσα στη ζύμη ή λιώνουμε μία κουβερτούρα σε μπεν μαρί και γλασάρουμε το κέικ κρύο.

(πηγή: Καθημερινή)

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr