Θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα πιάτα που έχει να επιδείξει η ελληνική κουζίνα. Όλη σχεδόν η παλέτα των λαχανικών, μαγειρεμένων υγιεινά και γευστικά στο πιάτο μας! Δεν είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σ’ αυτήν την υπέροχη χώρα;
1 ½ κιλό πατάτες
½ κιλό πράσινες πιπεριές
1 κιλό κολοκυθάκια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
4 κόκκινες ντομάτες
2 μικρές μελιτζάνες
10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
50γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες και τις βάζετε σε αλατόνερο για μισή ώρα περίπου (με τον τρόπο αυτό ξεπικρίζουν). Καθαρίζετε και πλένετε όλα τα λαχανικά. Κόβετε σε φέτες τις πατάτες και σε ροδέλες τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες. Κόβετε σε τέταρτα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε φετούλες. Μετά τη μισή ώρα, ξεπλένετε τις μελιτζάνες και τις στύβετε με τα χέρια σας, ώστε να απομακρυνθεί το νερό. Βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί όλα τα λαχανικά, εκτός από τις ντομάτες. Προσθέτετε το μαϊντανό, το πιπέρι, το αλάτι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Πάνω από τα λαχανικά τοποθετείτε τις φέτες ντομάτας και περιχύνετε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
Βάζετε το φαγητό στο φούρνο στους 200o C για 1 ½ ώρα περίπου, ανακατεύοντάς το μια- δυο φορές προσεκτικά. Περίπου 15 λεπτά προτού ολοκληρωθεί το ψήσιμο ρίχνουμε από πάνω από τα λαχανικά το τριμμένο τυρί και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο.
Αλίκη Μάρα- Σαχίνη
Πηγή : www.yumm.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;