Μπισκότα με τζίντζερ – Gingerbread cookies
{loadposition likebox} {loadposition tweet}
Υλικά συνταγής μαγειρικής:
2 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
1 κ. γλυκού baking soda
¾ κ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
½ κ. γλυκού γαρύφαλλα
¼ κ. γλυκού. αλάτι
¾ φλ. μαργαρίνη λιωμένη
1 φλ. άσπρη ζάχαρη
1 αυγό
1 κ. σούπας νερό
¼ φλ. μελάσα
2 κ. σούπας άσπρη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής – μαγείρεμα:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το τζίντζερ, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη και το φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Χτυπάμε μέσα ένα αυγό, μετά ρίχνουμε το νερό και τη μελάσα. Σταδιακά προσθέτουμε το πρώτο μείγμα στο μείγμα της μελάσας. Σχηματίζουμε μπισκότα σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σημείο.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;