Το γκούλας είναι ίσως το πιο γνωστό διεθνώς φαγητό της Ουγγαρίας. Δεν είναι ακριβώς σούπα, γιατί πρέπει να βγει με λίγο ζουμί, να είναι δηλαδή χυλωμένο. Το κρέας που θα χρησιμοποιήσουμε είναι μοσχάρι και το συστατικό που δεν πρέπει να λείψει είναι η πάπρικα, το εθνικό μπαχαρικό των Μαγιάρων.
Σας το προτείνουμε για μια βραδιά με φίλους με την συνοδεία ενός καλού κόκκινου κρασιού.
Συστατικά
600 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μικρούς κύβους
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φέτες μπέικον
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα
250 γραμμάρια πατάτες σε κύβους
½ κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1 κουτάλι της σούπας ξύδι
250 γρ. κόκκινο κρασί
750 γρ. ζωμό βοδινού
Περιγραφή Συνταγής
Αφού ψιλοκόψουμε το μπέικον το τσιγαρίζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με λάδι. Προσθέτουμε την πάπρικα.
Η σειρά του κρέατος τώρα. Το ροδίζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ξύδι, το κρασί και το ζωμό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι και το πιπέρι καγιέν. Κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό.
Πηγή : lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;