Μεξικάνικο ρύζι
{loadposition likebox} {loadposition tweet}
Υλικά συνταγής μαγειρικής:
1 φλ. άσπρο ρύζι (κατά προτίμηση μακρύκοκκο)
1 κ.σ. σπορέλαιο
1 ½ φλ. ζωμό κοτόπουλο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένο
1 πιπεριά καυτερή πράσινη ψιλοκομμένο
1 τομάτα ψιλοκομμένη σε κυβάκια
1 κύβος κότας
Αλάτι, πιπέρι
½ κ.γλ. κύμινο
½ φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος ή σε σκόνη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής – μαγείρεμα:
Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι τσιγαρίστε το ρύζι σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και βράστε. (για κάθε φλιτζάνι ρύζι βάζουμε 2 φλυτζάνια νερό) Ανακατέψτε μέσα το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, την καυτερή πράσινη πιπεριά (jalapeno) και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Βάλτε ακόμα, κύβο κότας, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κόλιανδρο και σκόρδο.
Βράστε και ταυτόχρονα χαμηλώστε τη φωτιά. Μαγειρέψτε για 20 λεπτά.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;