Εύκολη, γρήγορη σούπα από την κουζίνα του Μεξικό, με κοτόπουλο, καλαμπόκι, ντομάτα και λάιμ.Υλικά συνταγής:
Λάδι: 1 κουταλιά σούπας (ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι)
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μεγάλο
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
Ζωμό κοτόπουλο: 3 κούπες (750 ml)
Ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες κύβους ντομάτες ρόμα: 3 μέτριες
Ψιλοκομμένα πράσινα τσίλι: 2 μέτρια (αν βρείτε χαλαπένος)
Σπόρια καλαμπόκι: 1 κούπα
Κύμινο: 1/2 κουταλάκι
Ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλο: 250 γρ. περίπου
Ψιλοκομμένο κόλιαντρο (ή μαϊντανό): 3 κουταλιές σούπας
Χυμό λάιμ: από 1 λάιμ
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Οδηγίες:
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, για 8 λεπτά περίπου.
2. Προσθέτετε τις ντομάτες και το κύμινο και μαγειρεύετε για άλλο ένα λεπτό περίπου. Προσθέτετε το κοτόπουλο, το ζωμό, το καλαμπόκι, τις πιπεριές και σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου.
3. Προσθέτετε το κόλιαντρο (ή μαϊντανό) και το χυμό λάιμ και κατεβάζετε από την φωτιά. Αλατοπιπερώνετε.
4. Σερβίρετε τη σούπα πολύ ζεστή με ψημένες τορτίγιες ή φρυγανισμένο ψωμί.
Από το radicio.com.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;