Παραδοσιακό φαγητό από το Μαρόκο που συχνά σερβίρεται και στη μορφή σούπας. Νόστιμο πιάτο που παντρεύει τις μυρωδιές και τις γεύσεις του πλούσιου αρνίσιου κρέατος με τα ουδέτερα όσπρια. Εντυπωσιακή και πρωτότυπη πρόταση για ένα τραπέζι!
Συστατικά
2 κ.σ. λάδι
250 γρ. αρνί σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ρεβύθια μουσκεμένα
6 φλ. νερό
1/2 φλιτζάνι φακές
αλάτι και πιπέρι
300 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ντοματοπελτές
1 κ.γλ. κανέλλα
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
1/4 φλ. φιδές
1 μάτσο κολίανδρο ψιλοκομμένο
φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Οδηγίες
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα
2. Προσθέτουμε το κρέας, μέχρι να πάρει χρώμα.
3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει
4. Προσθέτουμε το νερό και τα ρεβύθια. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα ή μέχρι να βράσουν τα ρεβύθια σχεδόν τελείως.
5. Προσθέτουμε τις φακές, την ντομάτα, τον πελτέ, το φιδέ, την κανέλλα και την πιπεριά και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι φακές και ο φιδές.
6. Ρίχνουμε τον κορίανδρο, το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
Πηγή: gourmed.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;