Μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

5 Σεπτεμβρίου 201411:10

Υλικά

250γρ. πένες (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό)
1 φιλέτο κοτόπουλο, σε μπουκιές
5 ντοματίνια, κομμένα στα 2
2 σκελίδες σκόρδο και 1 επιπλέον
2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από ½ λεμόνι
1 κομματάκι τζίντζερ φρέσκο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
1 κουτ. γλυκού κόκκους από πιπέρι πράσινο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Βήμα 2

Ρίχνετε στο μούλτι τα ντοματίνια, το τζίντζερ, το λεμόνι, το γιαούρτι και τις 2 σκελίδες σκόρδο και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη σάλτσα.

Βήμα 3

Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, το πιπέρι, το αλάτι και τη 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ροδίσει το κοτόπουλο. Αφού το σκόρδο βγάλει τα αρώματά του, το βγάζετε από το τηγάνι.

Βήμα 4

Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα με το γιαούρτι. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.

Βήμα 5

Ρίχνετε τις πένες, ανακατεύετε μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή:www.olivemagazine.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr