Λικέρ με άρωμα φράουλας
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό οινόπνευμα 95% και 1 κιλό φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις φράουλες σε ένα γυάλινο δοχείο μαζί με το οινόπνευμα στο ψυγείο για μία εβδομάδα μέχρι οι φράουλες να χάσουν το χρώμα τους . Στην συνέχεια σουρώνουμε , πετάμε τις φράουλες και κρατάμε το υγρό που μέσα του έχει όλες τις ουσίες , το χρώμα και το άρωμα της φράουλας .
ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες , 1 κιλό νερό και 1 κιλό ζάχαρη .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις φράουλες με το νερό για 10 λεπτά περίπου , όχι σε δυνατή φωτιά . Στην συνέχεια τις σουρώνουμε πετάμε τις φράουλες και κρατάμε το ζουμί τους . Παίρνουμε το ζουμί τους , προσθέτουμε την ζάχαρη και το βράζουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι .
ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ
Τα δύο υλικά τα βάζουμε στο ψυγείο και έτσι κρύα όπως είναι τα ενώνουμε . Στην συνέχεια τα βάζουμε σε εμφανίσιμο μπουκάλι . Το αφήνουμε ένα μήνα να ενωθούν τα υλικά και τα αρώματα μεταξύ τους , προτού τα χρησιμοποιήσουμε .
ΦΩΤΗΣ ΒΑΡΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;