Παραδοσιακό επιδόρπιο της Μάλτας με άρωμα Μεσογείου.
Για την επικάλυψη
1 ½ φλιτζάνι σιρόπι ζαχαροκάλαμου
200γρ καθαρισμένα και τριμμένα αμύγδαla
1.Βουτυρώστε δύο ταψιά και αλευρώστε τα.
2.Βάλτε το αλεύρι, τη μπέικιν πάουντερ, και την καρύδα σε ένα μικρό σκεύος. Προσθέστε τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, το έλαιο αμυγδάλου, τα μπαχαρικά και το γαρίφαλο.
3.Ανακατέψτε τα όλα μαζί και προσθέστε τα κεράσια, και τα ξύσματα λεμονιούτ και πορτοκαλιού. Ανακατέψτε προσθέτοντας το σιρόπι και το ροδόνερο. Ανακατέψτε πάλι και προσεκτικά προσθέστε αρκετό νερό, ώστε το μίγμα να μην είναι ούτε πολύ αραιό αλλά ούτε και πολύ ξερό.
4.Βρέξτε τα χέρια σας και φτιάξτε κομμάτια που να μοιάζουν με λουκάνικα. Τοποθετήστε τα στα ταψιά και πατήστε τα ελαφρώς (αφήστε αρκετό χώρο ανάμεσά τους γιατί μέσα στο φούρνο λιώνουν ελαφρώς). Ψήστε για 22 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
5.Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κάτσουν για 2 λεπτά. Όσο είναι ζεστά καλύψτε τα με το σιρόπι και πασπαλίστε τα με τα τριμμένα αμύγδαλα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;