Κουνέλι στιφάδο

18 Ιανουαρίου 201407:00

Το παλαιότερο εστιατόριο της Κομοτηνής ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ προσφέρει σπιτικές γέυσεις απο το 1935 και συνεχίζει προτείνοντας για σήμερα  στους αναγνώστες του komotinipress ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

 Τα υλικά:

  • Ένα κουνελάκι τεμαχισμένο
  • 3 κιλά κρεμμυδάκια στρογγυλά για στιφάδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαύρο πιπέρι ολόκληρο
  • 3 φύλλα δάφνης

 

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Παίρνουμε το κουνελάκι και το μαρινάρουμε από την προηγούμενη σε ξύδι με νερό
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια
  3. Βάζουμε στην κατσαρόλα μια κούπα ελαιόλαδο με κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και σωτάρουμε το κουνελάκι αφού το έχουμε κόψει σε μερίδες
  4. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε όλα μαζί για λίγο
  5. Κατόπιν προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα δαφνόφυλλα .
  6. Ρίχνουμε νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. (ο χρόνος εξαρτάται από τα κρεμμυδάκια)
  7. Προαιρετικά στο βράσιμο προσθέτουμε δύο κουταλίες της σούπας ξύδι βαλσάμικο για γεύση και χρώμα

Μικρά μυστικά:adelfia_02

  1. Για να ξέρετε αν το κουνέλι που αγοράσατε είναι καλής ποιότητας να κοιτάτε πριν το αγοράσετε το εσωτερικό του.Να υπάρχουν μέσα συκώτι και νεφρά.Έτσι αποδεικνύετε η φρεσκάδα και η υγεία του.Το συκώτι καθώς και τα νεφρά πρέπει να είναι σκούρα και χωρίς στίγματα.Τα στίγματα γενικά υποδηλώνουν ασθένειες.
  2. Στο ήμερο κουνέλι δεν χρειάζεται μαρινάδα γιατί πολύ απλά δεν μυρίζει.Μόνο τα αγριοκούνελα και γενικότερα το κυνήγι.
  3. Τέλος να πω ότι το κουνέλι συγκαταλέγεται στην ομάδα των λευκών κρεάτων (όπως το κοτόπουλο) και είναι ιδανικό για δίαιτες και για όσους έχουν προβλήματα υγείας.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr