Το παλαιότερο εστιατόριο της Κομοτηνής ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ προσφέρει σπιτικές γέυσεις απο το 1935 και συνεχίζει προτείνοντας για σήμερα στους αναγνώστες του komotinipress ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
Τα υλικά:
- Ένα κουνελάκι τεμαχισμένο
- 3 κιλά κρεμμυδάκια στρογγυλά για στιφάδο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαύρο πιπέρι ολόκληρο
- 3 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση συνταγής:
- Παίρνουμε το κουνελάκι και το μαρινάρουμε από την προηγούμενη σε ξύδι με νερό
- Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια
- Βάζουμε στην κατσαρόλα μια κούπα ελαιόλαδο με κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και σωτάρουμε το κουνελάκι αφού το έχουμε κόψει σε μερίδες
- Μόλις ροδίσει προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε όλα μαζί για λίγο
- Κατόπιν προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα δαφνόφυλλα .
- Ρίχνουμε νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. (ο χρόνος εξαρτάται από τα κρεμμυδάκια)
- Προαιρετικά στο βράσιμο προσθέτουμε δύο κουταλίες της σούπας ξύδι βαλσάμικο για γεύση και χρώμα
Μικρά μυστικά:
- Για να ξέρετε αν το κουνέλι που αγοράσατε είναι καλής ποιότητας να κοιτάτε πριν το αγοράσετε το εσωτερικό του.Να υπάρχουν μέσα συκώτι και νεφρά.Έτσι αποδεικνύετε η φρεσκάδα και η υγεία του.Το συκώτι καθώς και τα νεφρά πρέπει να είναι σκούρα και χωρίς στίγματα.Τα στίγματα γενικά υποδηλώνουν ασθένειες.
- Στο ήμερο κουνέλι δεν χρειάζεται μαρινάδα γιατί πολύ απλά δεν μυρίζει.Μόνο τα αγριοκούνελα και γενικότερα το κυνήγι.
- Τέλος να πω ότι το κουνέλι συγκαταλέγεται στην ομάδα των λευκών κρεάτων (όπως το κοτόπουλο) και είναι ιδανικό για δίαιτες και για όσους έχουν προβλήματα υγείας.