Κοτόπουλο με σάλτσα μπλε τυριού, Κο-κομπλέ

31 Ιανουαρίου 201709:00

Οι σάλτσες με μπλε τυρί είναι ένας εύκολος τρόπος για να απογειώσετε οποιοδήποτε κομμάτι κρέατος, εδώ θα δούμε μία πανεύκολη με ελληνικό γιαούρτι που μπορείτε να την σερβίρετε με οποιοδήποτε κομμάτι κρέας φούρνου ή σχάρας…

Τα υλικά μας (για μερίδες)

  • 4 μπούτια κοτόπουλου (μπορείτε να κάνετε και ολόκληρο κοτόπουλο αν θέλετε στην σούβλα ή στον φούρνο)
  • 200 γρ μπλε τυρί (ροκφόρ, γκοργκονζόλα, στίλτον ή άλλο)
  • 8 κουταλιές γιαούρτι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι άσπρο κρασί
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Προετοιμασία

  1. Πλένουμε το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε του ρίχνουμε άλλα μπαχαρικά, το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς στο γκριλ για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσοκόκκινο και να έχει ψηθεί μέχρι το κόκκαλο.
  2. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το μπλε τυρί και συνεχίζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε για λίγο και βγάζουμε την σάλτσα από την φωτιά για να μην μας κόψει το γιαούρτι.
  3. Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με την σάλτσα μας και έξτρα πιπέρι και φρέσκια ρίγανη.

Πηγή: lovefood.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr