Η συνταγή παίρνει… ινδικές προεκτάσεις από την προσθήκη του Garam Masala και το συνδυασμό του με το ρύζι, τις σταφίδες και το κύμινο. Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις και τα αρώματα μπαχαρικών, αυτό το πιάτο θα σας αρέσει πολύ!
Υλικά
1 κοτόπουλο βρασμένο
5,5-6 φλ. ζωμό κοτόπουλο
3 κρεμμύδια
2 καρότα
2 φλ. ρύζι μπασμάτι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2-1 φλ. σταφίδες ξανθές
1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Garam Masala
Ελάχιστο κύμινο
Εκτέλεση
Ξεκοκκαλίζουμε το κοτόπουλο (βρασμένο).
Κόβουμε τα κρεμμύδια και πολτοποιούμε τα καρότα στο μούλτι.
Μέσα σε ένα στρογγυλό ταψί ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και σοτάρουμε πάνω στο πάνω της κουζίνας.
Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε.
Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τραβάμε το ταψί από τη φωτιά.
Βάζουμε το ρύζι, τις σταφίδες, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ζωμό ζεστό.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1/2 ώρα ή ώσπου να πιει το ζουμάκι του και να μαλακώσει το ρύζι μας.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ανακατεύουμε απαλά και μόλις μισοκρυώσει, προσθέτουμε 1/2 φλ. κεφαλοτύρι στην επιφάνεια.
Μερίδες: 4
Αν μας αρέσουν αυτού του είδους οι γεύσεις μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερη ποσότητα από τα μπαχαρικά μας. Εναλλακτικά: Αντί Garam Masala μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 κ.γ. κανέλα και 4 καρφάκια γαρύφαλλα.
Πηγή : www.lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;