kotopulo-lemonato-feta

Κοτόπουλο κατσαρόλας με φέτα

17 Σεπτεμβρίου 201217:00

kotopulo-lemonato-fetaΝοστιμότατη και εύκολη συνταγή για κοτόπουλο κατσαρόλας με τυρί φέτα, πάπρικα και λεμόνι. Ταιριάζει με ρύζι ή πατατούλες.

Υλικά συνταγής για 6 μερίδες :

Κομμένο μερίδες κοτόπουλο: 1 μέτριο

Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα

Τριμμένα κρεμμύδια: 2 μεγάλα

Λευκό ξηρό κρασί: 1 κούπα

Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Γλυκιά πάπρικα: 4 κουταλάκια τσαγιού

Λεμόνι: 1 μεγάλο (το χυμό)

Χοντροτριμμένο τυρί φέτα: 400 γρ.

Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 5 – 6 κουταλιές σούπας

Οδηγίες:

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κοτόπουλο ολόγυρα. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και τα σοτάρετε κι αυτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην μαυρίσουν.

2. Προσθέτετε το κρασί και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί το κοτόπουλο. Που και που το ελέγχετε. Αν μειωθεί πολύ το υγρό, προσθέτετε ελάχιστο νερό.

3. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και πάπρικα. Βράζετε για 2 – 3 λεπτά ακόμη. Προσθέτετε την φέτα και τον μαϊντανό και κατεβάζετε από την φωτιά.

4. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με βραστό ρύζι ή πατάτες.

Πηγή : radicio.com

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr