Αυτή τη συνταγή δε θα τη χαρακτήριζε και κανείς εύκολη. Ωστόσο, αξίζει να βάλετε τα δυνατά σας (οι αρχάριοι) για να την πετύχετε.
Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει, αφού η γαλλική κι η κινέζικη κουζίνα δίνουν τα καλύτερα υλικά τους για να στολίσουν το κυριακάτικο τραπέζι σας!
Συστατικά συνταγής
Οδηγίες συνταγής
Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το μπέικον. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το κοτόπουλο, την κόκκινη πιπεριά και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. Ρίχνουμε το μπέικον και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά για να ενοποιηθεί η σάλτσα και προσθέτουμε το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βράζουμε το ζωμό λαχανικών μαζί με το νερό και ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Αλείφουμε με βούτυρο μία φόρμα της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Αφαιρούμε το περίσσευμα της φρυγανιάς, τινάζοντας και αναποδογυρίζοντας τη φόρμα. Βάζουμε μία στρώση ρύζι στον πάτο της φόρμας και το πατάμε για να καλύψει καλά τη φόρμα. Απλώνουμε ρύζι και στα τοιχώματα της φόρμας και το πατάμε για να μείνει στη θέση του. Ουσιαστικά φτιάχνουμε μία θήκη. Γεμίζουμε το κενό με το κοτόπουλο κρατώντας 2-3 κουταλιές της σούπας για διακόσμηση. Τελειώνουμε απλώνοντας το υπόλοιπο ρύζι και πατώντας καλά για να καλύψει όλη τη φόρμα.
Ψήνουμε για ½ ώρα σε προθερμασμένο φούρνος στους 180 βαθμούς. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και το μαϊντανό. Σερβίρουμε ζεστό.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;