Υλικά συνταγής
250 γραμμ. βούτυρο πρόβειο
1 ποτήρι Άχνη Ζάχαρη
2 αυγά
4 κ.σ. Κακάο κοσκινισμένο
100 γραμμ. Κουβερτούρα λιωμένη
1 φλ. τσαγιού καφέ κονιάκ
1 κούπα καρύδια τριμμένα
1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα και τριμμένα
1 πακέτο μπισκότα βουτύρου
λίγο (περίπου 1/2 φλ. τσαγιού) γάλα για το ράντισμα των μπισκότων
Για το γλάσο
150 γραμμ.
Κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
150 γραμμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα και ραντίζουμε με το γάλα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να ασπρίσει για 5΄. Προσθέτουμε τα αυγά και το κακάο, τη λιωμένη κουβερτούρα και το κονιάκ.
2. Τέλος, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στα μπισκότα και ανακατεύουμε.
3. Αδειάζουμε το γλυκό μέσα σε μια μακρόστενη φόρμα και το παγώνουμε στο ψυγείο.
4. Ετοιμάζουμε το γλάσο: Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν καλά. Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε και τον περιχύνουμε με το γλάσο.
Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Πηγή: www.argiro.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;