Παραδοσιακό,Ελληνικό, καλοκαιρινό φαγητό, νοστιμότατο και αρκετά εύκολο.
Υλικά συνταγής:
Κολοκυθολούλουδα: 24 μεγάλα
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα (χωρισμένο στη μέση)
Ρύζι: 3/4 κούπας (καρολίνα)
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό
Ψιλοκομμένο άνηθο: 1/4 κούπας
Ψιλοκομμένη ντομάτα: 1 μέτρια
Ψιλοκομμένο δυόσμο: 1/4 κούπας
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 1/4 κούπας
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε το ρύζι με την ντομάτα, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το δυόσμο, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και το μισό ελαιόλαδο.
2. Στρώνετε στον πάτο μιας μικρής κατσαρόλας, τα χοντρά κοτσάνια από τα αρωματικά που χρησιμοποιήσατε (αυτό βοηθά να μην κολλήσουν τα ντολμαδάκια στον πάτο της κατσαρόλας και δίνει επιπλέον άρωμα στο φαγητό).
3. Κόβετε το κοτσάνι από τα λουλούδια, αφαιρείτε τα μικρά πράσινα σέπαλα εξωτερικά και τον κίτρινο στύλο εσωτερικά. Γεμίζετε με το μείγμα του ρυζιού, μέχρι εκεί που χωρίζουν τα πέταλα του άνθους. Στρίβετε τα πέταλα ώστε να κλείσετε την γέμιση και βάζετε στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
4. Πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με ένα πιάτο και ρίχνετε νερό, μέχρι να αρχίζει να καλύπτει τα τοιχώματα του πιάτου. Καπακώνετε την κατσαρόλα και βάζετε στη φωτιά. Όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 20 – 25 λεπτά περίπου.
5. Σερβίρετε τους κολοκυθοανθούς χλιαρούς. Ταιριάζουν πολύ με πρόβειο γιαούρτι.
Πηγή : radicio.com
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;