Μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή που έχει υπέροχη γεύση. Τρώγεται παγωμένη, αλλά είναι το ίδιο νόστιμη και όταν είναι ζεστή.
Συστατικά
1 κ.σ. βούτυρο
2 πράσα (μόνο ο βολβός) κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
5 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
5 φλ. ζωμό κοτόπουλο
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
1/4 κ.γ. θυμάρι
1/2 κ.γ. αποξηραμένη μαντζουράνα
1 φύλλο δάφνης
Tρόπος παρασκευής συνταγής
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 4 ή σε μικρότερα κομμάτια -ανάλογα με το αρχικό της μέγεθος.
Πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, σε σιγανή φωτιά, το βούτυρο με τα πράσα, το κρεμμύδι και τις πατάτες, ανακατεύοντας συχνά.
Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για περίπου 1/2 ώρα -ώσπου να μαλακώσουν δηλαδή τα λαχανικά.
Βάζουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ να λιώσουν καλά και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά.
Πηγή : Lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;