Συνταγη για 4 ατομα
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας σογια σως
2 κουταλιές της σούπας χόισιν σως (hoisin)
2 κουταλάκια του γλυκού κορνφλαουερ
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1/2 κιλό μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκέτα
1 κίτρινο γλυκό πιπέρι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
4 φιλέτα κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο και πέτσα κομμένα σε μπουκιές
2 φλιτζάνια νουτλς (chow mein) ή βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ανακατεύουμε το νερό μαζί με τη σόγια σως, τη χόισιν σως, το κορνφλάουερ, το τζίντζερ και το σησαμέλαιο. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα γουόκ βάζουμε 1 κουτάλι της σούπας σπορέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί πάνω σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε το μπρόκολο για 1 λεπτό και ρίχνουμε και το πιπέρι. Τα αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά και τα βγάζουμε από το γουοκ, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το υπόλοιπο σπορέλαιο στο γουοκ το αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξει το χρώμα του κοτόπουλου. Απομακρύνουμε το κοτόπουλο από το κέντρο του γουοκ και βάζουμε τη σάλτσα στο κέντρο και ανακατεύουμε με το κοτόπουλο μέχρι να δέσουν. Βάζουμε και το μπρόκολο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 1 λεπτό. Σερβίρουμε το φαγητό μας μαζί με νουτλς ή βρασμένο ρύζι. Εάν επιθυμείτε γαρνίρετε με σησαμέλαιο και με έξτρα χόισιν σως.
Καλή Όρεξη!
Πηγή: xs-recipes.com
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;