Μια παραλλαγή στο αμερικανικό κέικ καρότου με βασικό υλικό την κολοκύθα. Περιέχει λίγο αλάτι στο μείγμα, που βοηθάει στο να υπερτονίσει τη γλυκιά γεύση της κολοκύθας.
Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 45΄
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά.
Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα, το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, ρίχνοντας στο τέλος και τα καρύδια.
Λαδώνουμε (ή βουτυρώνουμε) και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;