Υλικά: Για την ζύμη
300 γρ. αλεύρι
180 γρ. βούτυρο
3 κουταλιές σούπας περίπου γάλα
150 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ. παπαρουνόσπορο
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 φακελάκι μπέικιν
Για την καραμέλα
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
3-4 βιολογικά πορτοκάλια
100 ml νερό
Εκτέλεση:
Για την καραμέλα βάλτε το νερό να βράσει μαζί με την ζάχαρη σε μια σκουρόχρωμη καραμέλα.
Μόλις είναι έτοιμη προσθέστε το βούτυρο και απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Βάλτε την καραμέλα σε μια φόρμα 26 εκατοστών με δαχτυλίδι και απλώστε παντού ακόμη και στα τοιχώματα με ένα πινέλο
πλύντε καλά τα πορτοκάλια και σκουπίστε τα, κόψτε τα σε λεπτές φέτες και βάλτε τα το ένα πάνω στο άλλο σαν πεσμένο ντόμινο ακόμη και στα τοιχώματα.
Χτυπήστε στο μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης και αν είναι το μείγμα αρκετά πηχτό προσθέστε μερικές κουταλιές γάλα ακόμη.
Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο για 50 με 60 λεπτά (κάντε το τέστ με το μαχαίρι) στους 180 βαθμούς.
Πηγή : greekcook.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;