Οι Κεφτέδες με τόνο και ταραμά είναι μια συνταγή είναι ένα πεντανόστιμο έδεσμα για όλη τη Σαρακοστή
Συστατικά:
250 γρ. τόνος (κονσέρβα) καλά στραγγισμένος από το λάδι του
2-3 χονδρές φέτες από μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί
1-2 κουταλιές της σούπας ταραμάς Σουηδίας
2-3 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
3-4 σκελίδες σκόρδου λειωμένες
λίγη ρίγανη
λίγο μαύρο πιπέρι τριμμένο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
ελαιόλαδο καλό για το τηγάνισμα
Οδηγίες:
Μουσκεύετε το ψωμί και το στύβετε καλά. Λιώνετε τον τόνο με το πιρούνι. ‘Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα υλικά της συνταγής και τα ζυμώνετε. Πλάθετε με τις παλάμες σας και τους δίνετε το σχήμα που θελετε. Αφήνετε τους κεφτέδες για 1 ώρα στο ψυγείο για να δέσει η ζύμη. Κατόπιν αλευρώνετε ελαφρά τους κεφτέδες και μετά τους τηγανίζετε σε σιγανή φωτιά για να μην «αρπάξουν». Τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε με πράσινη σαλάτα
Από το βιβλίο Καλογερική μαγειρική και Ζαχαροπλαστική του Αρχιμανδρίτη Δοσίθεου.
Από τις εκδόσεις Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης.
Πηγή: gourmed.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;