Οι σεφ συµφωνούν ότι το καλύτερο τηγάνισµα γίνεται σε δυνατή φωτιά, σε βαθύ σκεύος και σε άφθονο λάδι, ώστε οι κεφτέδες να «κολυµπάνε» σε αυτό και να ψηθούν γρήγορα εσωτερικά και να γίνουν πιο τραγανοί εξωτερικά.
Η ιδανική επιλογή για τηγάνισµα είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που, ως µονοακόρεστο λιπαρό, είναι αρκετά ανθεκτικό σε λογικές θερµοκρασίες. Υπολογίζουµε το λάδι να φτάνει περίπου στα 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού – η ποσότητα πρέπει να είναι τόση ώστε να καλύπτει τους κεφτέδες κατά το ήµισυ. Αν βάλουµε περισσότερο λάδι, το τηγάνι κινδυνεύει να ξεχειλίσει µόλις βάλουµε τους κεφτέδες.
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr