Καραμελένιο brownies
Υλικά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ. βούτυρο
90 γρ. αλεύρι
6 αυγά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε καραμελώνοντας το ζαχαρούχο γάλα. Βάζουμε το κουτί ολόκληρο (κλειστό) σε μια κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει, και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες. Φροντίζουμε να συμπληρώνουμε με νερό, αν δούμε ότι η στάθμη του νερού κατεβαίνει. Βγάζουμε το κουτί προσεκτικά από τη κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα με το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και ξανα-ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι. Φροντίζουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά του σοκολατένιου μείγματος. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο πυρέξ ή ένα μικρό ταψάκι. Μην χρησιμοποιήσετε μεγάλο πυρέξ ή ταψί, γιατί το μείγμα θα απλώσει πολύ και το γλυκό θα γίνει πολύ λεπτό. Αδειάζουμε στο πυρέξ τα ⅔ του σοκολατένιου μείγματος. Πάνω από αυτό, απλώνουμε με ένα κουταλάκι το καραμελωμένο γάλα. Πρέπει να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με το γάλα. Πάνω από το καραμελωμένο γάλα απλώνουμε το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα. Με την ανάποδη ενός κουταλιού ή με την λάμα ενός μαχαιριού, ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το γλυκό, ώστε να σχηματιστούν νερά. Βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 15 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε. Συνοδεύουμε το γλυκό μας με μια μπάλα παγωτό ή με χτυπημένη κρέμα γάλακτος!
Πηγή : www.homefood.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;