Τα Kanelbullar μπορείτε να τα βρείτε σε κάθε καφέ στη Σουηδία αν και αυτό το ρολό επινοήθηκε στη δεκαετία του 1920. Η μυρωδιά της κανέλας, απογειωτική! Όσο για τη γέμιση; Αυτή την αφήνουμε στην διάθεσή σας για πειραματισμούς!
50 γρ. μαγιά
150 γρ. βούτυρο
1/2 λ. γάλα
90 γρ. ζάχαρη
1κ.γ. αλάτι
1 κ. αλεύρι
Για τη γέμιση
βούτυρο, ζάχαρη, κανελα, καρύδια
Εναλλακτικά
βούτυρο, ζάχαρη, ψηφίδες σοκολάτας
βούτυρο, ζάχαρη, κανέλα, σταφίδες
βούτυρο, μαρμελάδα
Περιγραφή Συνταγής
1.Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά.
2.Προσθέτουμε το γάλα και προσέχουμε ώστε το υλικό να είναι χλιαρό.
3.Παίρνουμε λίγο απο το υλικό σε ένα μπολ και διαλύουμε τη μαγιά και το αλάτι.
4.Ανακατεύουμε με σύρμα αυγών και το ρίχνουμε πάλι πισω στο μίγμα γάλα-βούτυρο.
5.Προσθέτουμε ζάχαρη και αλεύρι και ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια.
6.Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει περίπου 45 λεπτά.
7.Χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια.
8.Ανοίγουμε με τον μικρό πλάστη σε μακρόστενο φύλλο, το βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με ζαχαρη και κανέλα και ρίχνουμε τριμμένο καρύδι.
9.Διπλώνουμε σε ρολό και κόβουμε με το μαχαιράκι σε κομμάτια περίπου 5 εκ.
10.Τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
11.Χρησιμοποιούμε όποια γέμιση θέλουμε ή φανταστούμε.
12.Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά το πολύ.
Πηγή : lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;