Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες και λεπτά
Υλικά
-500 γρ. αρνί μπούτι ξεκοκαλισμένο
-1 κιλό πατάτες μικρές καθαρισμένες, κομμένες στα τέσσερα
-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
-1 πράσο ψιλοκομμένο
-3 καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
-2 κoυτ. σούπας λάδι
-1 λίτρο ζωμό κρέατος
-2-3 φύλλα λάχανο ψιλοκομμένα
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε σταδιακά το αρνί μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις μεριές. Μεταφέρουμε το μισό κρέας σε βαθιά κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με τις μισές πατάτες, το μισό πράσο, τα μισά καρότα. Τοποθετούμε το υπόλοιπο κρέας κι από πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά. Ρίχνουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα για μία ώρα. Προσθέτουμε το λάχανο και βράζουμε για μία ώρα ακόμη. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με ζωμό ή νερό. Αν είναι πολύ το ζουμί, αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα ώστε να εξατμιστεί.
Επιμέλεια: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIO Τσοκούνογλου (Ειρήνη Σωφρονιάδου)
Πηγή: thecookbook.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;