ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΤΗΝ ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:
“Θα σπάσουμε τα ταμπού στις επόμενες εκλογές -Διεκδικώ την ψήφο όλων των συμπολιτών μου”
Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Ν. Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ συμμετείχε στην εκπομπή #2 Μαζί της Δέλτα Τηλεόρασης με την Κατερίνα Καλεντερίδου και τον Παύλο Μιχαηλίδη με σχολιασμό για την επικαιρότητα, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την τρέχουσα θεματολογία της Θράκης.
Οι τοποθετήσεις του κ. Ιλχάν Αχμέτ , παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αποτελούν μια τομή στην τρέχουσα επικαιρότητα. Αναζητήσαμε το σχετικό βίντεο και παραθέτουμε την πλήρη απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του κ. Ιλχάν Αχμέτ στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Χθες είχαμε την επίσκεψη του προέδρου της τουρκικής εθνοσυνέλευσης σε Κομοτηνή και σε Ξάνθη, συνηθίζεται να θεωρούνται ως ιδιωτικές, δόθηκε δημοσιότητα, όμως, πώς την χαρακτηρίζετε;
ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: Θέλω να κάνω ένα σχόλιο. Είτε πρόκειται για τη επίσκεψη του κ. προέδρου της Βουλής, είτε άλλων βουλευτών είτε άλλων κρατικών αξιωματούχων, μπορεί να είναι χρήσιμες αρκεί να τείνουν προς την ελληνοτουρκική φιλία και να έχουν μια ρητορική, μια συμβολή η οποία να βοηθά τους δύο λαούς. Αν και χαρακτηρίζονται αυτές οι επισκέψεις ιδιωτικές, είναι καθαρά πολιτικές. Ουδείς αμφιβάλει ότι περνιούνται κάποια μηνύματα είτε με δηλώσεις που γίνονται στα τοπικά ΜΜΕ είτε σε κάποιους εκεί.
Άρα, το μήνυμα που πρέπει να περάσει αυτή την περίοδο, εγώ προσδοκώ και θα ήθελα και θέλω και επιδιώκω να είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Κάθε άλλη προσπάθεια να δοθεί ένα άλλο μήνυμα δεν ήταν προς το όφελος του ελληνικού και του τουρκικού λαού.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε βουλευτάωστόσο είναι ιδιαίτερα τεταμένο το κλίμα. Οι τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου, η συγκρατημένη και συγκροτημένη διαχείριση που έγινε από την Ελλάδα-περιμένουμε απόψε με αγωνία να ακούσουμε την ομιλία του πρωθυπουργού, δεν ξέρω, πραγματικά ανησυχούμε και ανησυχούμε γιατί βλέπουμε ότι τα πράγματα ζορίζουν, έχουμε το μεταναστατευτικό και εσείς στη Ροδόπη αντιμετωπίζετε τεράστιο πρόβλημαστον ορεινό όγκο..
ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ:Κοιτάξτε, έχω την τύχη να διαθέτω την εμπειρία να έχω υποδεχθεί το τούρκο πρωθυπουργό τότε, τον κ. ΡετζέπΤαγίπΕρντογάν, το 2005 στην Κομοτηνή. Ήμουν ο μοναδικός μειονοτικός βουλευτής τότε, ήμουν βουλευτής στη Ν.Δ. και τον υποδεχθήκαμε με τον αγαπητό μου συνάδελφο, τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο ΡετζέπΤαγίπΕρντογάν που ήταν τότε, το 2005, στην πορεία όπως είναι σήμερα έχει μεγάλη διαφορά.
Τα μηνύματα που είχε κομίσει τότε εμένα με είχαν ενθουσιάσει, σαν βουλευτή. Μιλούσε για την ειρήνη, έλεγε ότι η μειονότητα έπρεπε να δουλέψει προς όφελος των δύο χωρών και της πατρίδας της τής Ελλάδας, και γενικά τον είχαν λιθοβολήσει τα ακραία στοιχεία στην μειονότητα, και μάλιστα είχα κατηγορηθεί κι εγώ ότι τον στηρίζω από ακραίους κύκλους αλλά όταν πέρασαν τα χρόνια και ιδίως τα τελευταία τέσσερα χρόνια βλέπω μια άλλη πολιτική.
Είμαι ανήσυχος γιατί αυτή η ρητορική. Αν ήταν μόνο για τις εσωτερικές εκλογές στην Τουρκία αυτή η ρητορική πολέμου, αν ήταν μόνο για το εσωτερικό της Τουρκίας, δεν θα ήταν έτσι νομίζω. Γιατί κάθε βράδυ βλέπω στην τουρκική τηλεόραση να στήνονται πάνελ και να συζητιέται αυτό το θέμα με αυτή την ρητορική και με αυτό ο λαός μπορεί να φανατιστεί και φανατίζεται.
Γι’ αυτό τον λόγο θέλω να κάνω μία έκκληση και αυτό είναι το σχόλιο μου, πρέπει να πέσουν οι τόνοι. Ο έλληνας πρωθυπουργός προσπαθεί, η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να βοηθήσει σε αυτό, μιλώ για τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην λαϊκίζει εδώ.
Εμείς ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σε αυτό το θέμα ιδίως, κρατάμε μία ισορροπία, κρατάμε μία σοβαρότητα στις δηλώσεις μας και πρωτίστως βάζουμε τα συμφέροντα των λαών μας. Και λέμε ότι το συμφέρον του τουρκικού και του ελληνικού λαού είναι προς την ειρήνη. Ενώ δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ καμιά φορά υιοθετεί μία άλλη λογική στα ελληνοτουρκικά που μπορεί να καταλήξει να είναι επιζήμια προς τα συμφέροντα μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ:Είπατε ότι από το 2005 έως σήμερα έχει αλλάξει πάρα πολύ η ρητορική και η συμπεριφορά του προέδρου της Τουρκίας και σας άκουσα να το εντοπίζετε εδώ και τέσσερα – πέντε χρόνια. Έχετε εντοπίσει κάποιο γεγονός το οποίο οδήγησε σε αυτή την πολύ μεγάλη αλλαγή του τούρκου προέδρου;
ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ:Τις βαθύτατες πολιτικές αιτίες σαφώς και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Αλλά σαν πολιτικός από την εμπειρία μου, αντιμετωπίζει προβλήματα της μακροχρόνιας κούρασης στην κυβέρνηση. Είναι είκοσι χρόνια στην κυβέρνηση. Και τα πράγματα είναι ζόρικα γι αυτόν οπότε έχει ένα πρόβλημα με την επανεκλογή του. Αν θα διασφαλίσει την επανεκλογή του διότι η μη επανεκλογή του κ. Ερντογάν, ίσως τον οδηγήσει σε άλλες περιπέτειες δικαστικές. Όμως ο προσανατολισμός του πέραν της Ευρώπης με όποια προβλήματα υπάρχουν και δημόσια από την Ευρώπη προς την Τουρκία, εμείς πάντα ως Ελλάδα και ως κόμμα ήμασταν υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας.
Δεν θέλαμε και δεν θέλουμε μία Τουρκία έξω από την Ευρώπη αλλά βέβαια, με το διεθνές δίκαιο και τους όρους του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Δηλαδή, μια Τουρκία εκτός Ευρώπης είναι επιζήμια για όλους. Αυτός ο εκτροχιασμός, αν θέλετε, εκτός Ευρώπης, είτε είναι οι σχέσεις με τη Ρωσία είτε με την Ουκρανία κ.λ.π. , δημιουργούν μιαν ανασφάλεια, έναν φόβο, για το μέλλον και στην περιοχή μας σε όλες τις μειονότητες είτε είναι στην Θράκη είτε στην Κωνσταντινούπολη. Βέβαια, μπορεί να υπάρχουν κάποιοι άλλοι λόγοι, αλλά αυτή η ρητορική έχει επιδράσεις και πάνω στην Μειονότητα και στους πολιτευτές και στους πολιτικούς και σε όλους εμάς που δίνουμε τον αγώνα της δημοκρατίας και της ειρήνης. Είναι δύσκολο να επιβιώσεις…
ΕΡΩΤΗΣΗ: Βέβαια, κατηγορηθήκατε πρόσφατα στον μειονοτικό τύπο, διάβαζα προχθές ένα άρθρο που έλεγεότι δεν κάνει τίποτα ο Ιλχάν Αχμέτ για την μουσουλμανική μειονότητα, δεν ενδιαφέρετε ή μένει μόνο στα λόγια.
ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: Κατ’ αυτούς. Νομίζω ότι αυτός ήταν και ο λόγος που με διέγραψαν από την Συμβουλευτική Επιτροπή και άρχισαν έναν ανελέητο πόλεμο πολιτικής και ηθικής μου εξόντωσης διότι τρεις τετραετίες εκλέγομαι με την ψήφο του λαού και μόνο με την στήριξη του λαού. Κάποιοι κύκλοι θέλουν να ακολουθήσουν οι βουλευτές μια ορισμένη ατζέντα, μια ορισμένη, αν θέλετε, πρακτική.
Τα «θέλω» της Μειονότητας είτε είναι βακούφια, είτε είναι μουφτεία, τα θεσμικά θέματα, είτε είναι τα οικονομικά θέματα, εγώ έχω ασχοληθεί με όλα και έχω διατυπώσει με μεγάλη σαφήνεια την πρότασή μου. Εάν αυτή η πρόταση δεν βρίσκει σύμφωνους αυτούς, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να λαϊκίζουν και να κατηγορούν ότι δεν είναι το θέλω τους.
Αλλά εγώ νομίζω ότι τα πραγματικά προβλήματα της μειονότητας σήμερα είναι διαφορετικά. Το πώς θα περάσουμε σήμερα τον χειμώνα. Είναι αυτό που έγραψαν αρχικά, επειδή ασχολούμαι με όλο το νομό και όχι μόνο με την Μειονότητα, με όλα τα προβλήματα, ακόμη και ερώτηση προχθές για τις δασικές πυρκαγιές στην Δαδιά, αυτό ενοχλεί.Δεν έχουν συνηθίσει σε αυτό το πρότυπο.
Αυτό έχει ξεβολέψει όχι μόνο τους πολιτικούς κου αντιπάλους εντός μειονότητας αλλά και τους πολιτικούς μου αντιπάλους στους χριστιανούς συμπολίτες μου. Έχει ξεβολέψει κάποιους και έλεγαν « να ο μουσουλμάνος βουλευτής πρέπει να ενδιαφέρεται για όλο το νομό» και από την άλλη όμως ήθελαν τον μουσουλμάνο βουλευτή να ασχολείται με συγκεκριμένα θέματα, να είναι περιχαρακωμένος και οπότε η δράση που δείχνω εγώ και οι συνεργάτες μου έχει ανησυχήσει αυτούς τους κύκλους.
Αλλά νομίζω στις επόμενες εκλογές, εμείς θα δώσουμε μια μεγάλη μάχη και ο λαός θα απαντήσει, όχι μόνο η μειονότητα αλλά και η πλειονότητα. Αφού δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε και θέλω να ευχαριστήσω εδώ και όλους τους χριστιανούς συμπολίτες μου που καθημερινά με βρίσκουν στον δρόμο και δηλώνουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους για τον αγώνα που δίνω και ιδίως για την τίμια και έντιμη στάση που κρατάω χωρίς να κατηγορήσω κανέναν.
Εγώ πιστεύω ότι θα σπάσουμε τα ταμπού στις επόμενες εκλογές και ο λαός θα κληθεί να ψηφίσει ανάλογα με την δουλειά του καθενός μας. Χωρίς να μπαίνουν ταμπού θρησκευτικά, καταγωγής ή άλλης γλώσσας κ.λ.π. Νομίζω η Θράκη αλλάζει
ΕΡΩΤΗΣΗ: Το ακούμε χρόνια αυτό ότι η Θράκη αλλάζει, περιμέναμε το πόρισμα της διακομματικής, περιμέναμε η εκάστοτε κυβέρνησηθα ασχολιόταν με την Θράκη, ήταν προτεραιότητα η Θράκη και τίποτε δεν βλέπαμε.
ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: Λέει η τουρκική πλευρά, και κατηγορούμαι γι αυτό, κανείς από την Μειονότητα εδώ και 80 χρόνια δεν τόλμησε να πει ότι ο συγκεκριμένος τούρκος πρόξενος ανακατεύεται στις εκλογές και κάνει παρεμβάσεις. Εγώ βγήκα και το είπα.
Δεν κατηγόρησα τους καλούς διπλωμάτες. Η Τουρκία έχει εξαιρετικούς διπλωμάτες Τούρκους. Και νομίζω ότι εκθέτει η συμπεριφορά του συγκεκριμένου προξένου όλους τους διπλωμάτες. Αυτό το είπε και η Ντόρα Μπακογιάννη στην τελευταία της τοποθέτηση με τους φορείς. Συμφωνώ σε αυτό απόλυτα μαζί της.
Γιατί, ο συγκεκριμένος πρόξενος όταν καλούσε ανθρώπους στο γραφείο του και έλεγε μην ψηφίσετε τον Ιλχάν, ψηφίστε τον άλλον ή πάτε με αυτόν τον δήμαρχο, καθοδηγούσε, αυτό νομίζω ότι έπρεπε να βγω και να το πω. Διότι έχω μια ευθύνη έναντι του λαού. Δεν το είπα κακόπιστα. Δεν το είπα για να δημιουργήσω πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Θα είμαι ο τελευταίος που θα το έκανε αυτό. Αλλά από την άλλη ο καθένας θα πρέπει να ξέρει τα όρια και τις αξίες της δημοκρατίας.
Οφείλω να διαφυλάξω την ελευθερία, την δημοκρατία, τις αξίες της περιοχής μου, τη νομιμότητα και την πραγματική βούληση του λαού να βγαίνει μέσα από την κάλπη. Αλλιώς, δεν έχει δικαίωμα ένα κράτος ή ο οποιοσδήποτε να παρεμβαίνει. Όχι μόνο ένα κράτος αλλά νομίζω και κανένας.
Δηλαδή, πρέπει να υπερασπιστούμε την κάλπη και την δημοκρατία, πολύ περισσότερο σήμερα στην Θράκη από ό,τι άλλοτε. Είμαι ο μοναδικός που το έκανε αυτό και ελπίζω αυτό να είναι μια αρχή και για τις επόμενες γενιές. Δηλαδή, να είναι ένα μήνυμα στους επόμενους πολιτευτές της μειονότητας και της πλειονότητας ότι πλέον το «παιχνίδι» έχει αλλάξει.
Εδώ πρέπει να δώσουμε όλοι την μάχη, αν είμαστε προοδευτικοί, αν είμαστε δημοκράτες, αν αγαπάμε την Θράκη στην πράξη, να την δώσουμε αυτή την μάχη όλοι μαζί. Χωρίς διακρίσεις διότι τα πράγματα όλο και περισσότερο χειροτερεύουν γενικά στις γειτονικές χώρες.
ΕΡΩΤΗΣΗ:Και μάλιστα στη Ροδόπη συγκεκριμένα που εκλέγεται ο βουλευτής εμένα μου αρέσει γιατί στις εκάστοτε μάχες εσείς τουλάχιστον οι βουλευτές δεν λογαριάζετε ποιος είναι σε ποιο κόμμα, γίνεστε μια ομάδα. Με έχει εντυπωσιάσει πραγματικά. Δηλαδή, όταν βάζετε έναν στόχο παλεύετε όλοι μαζί για να το καταφέρετε.
ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: Ιδίως εγώ το έχω πετύχει αυτό και ευχαριστώ ταπεινά τους ψηφοφόρους μου γι αυτό, έχω πολιτευτεί με πολλά κόμματα και μάλιστα με έχουν κατηγορήσει πάρα πολύ ότι είμαι πλανόδιος και γυρίζω από κόμμα σε κόμμα, όμως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είτε πέτυχα να μπω στην Βουλή είτε όχι, πάντα ήμουν πρώτος σε σταυρούς.
Αυτό ήταν ένα μήνυμα. Κάποιοι το διάβασαν λανθασμένα αρχικά, ότι δήθεν αυτοί οι ψήφοι χειραγωγούνταν δήθεν από κάποιους κύκλους και ιδίως του προξενείου και γι αυτόμε ψήφιζαν. Αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος, ήταν ένα ψέμα. Έχω μια δικιά μου ατζέντα, λαοπρόβλητος μέσα στα χωριά, μέσα στον κόσμο, με την καθημερινότητά τους και λέγοντάς τους την αλήθεια.
Η δύναμή μου είναι ο ίδιος ο λαός. Είναι εύκολο να στηρίζεσαι σε συστήματα για να εκλεγείς και να περιμένεις την στήριξή τους, όμως αυτό σου φέρνει υποχρεώσεις. Αυτό νομίζω ενόχλησε πάρα πολύ και τον διπλωμάτη τον τωρινό που βρίσκεται στην Κομοτηνή, ο οποίος λέει μόνο με κατά μέτωπο σκληρή επίθεση με ψεύδη θα περιορίσω την δύναμη, όχι την δικιά μου. Έτσι, όμως περιορίζει τον λαό.
Ένδεκα χιλιάδες άτομα με ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. Είμαι πρώτος σε ψήφους βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα. Αυτοί οι ένδεκα χιλιάδες άνθρωποι πρέπει να νιώσουν περισσότερο προσβεβλημένοι από τις πράξεις του προξένου παρά εγώ ως πολιτικός στο τέλος της ημέρας.
ΕΡΩΤΗΣΗ:Θεωρείτε ότι με το πέρασμα το καιρού επειδή υπάρχει μια σαφέστατη βελτίωση άνοδος του μορφωτικού επιπέδου αλλά και λόγω της ύπαρξης πλειάδας μέσων ενημέρωσης, πιστεύετε ότι οι δυνατότητες επηρεασμού και κατεύθυνσης οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας γίνονται όλο και δυσκολότερη; Έχει συνειδητοποιηθεί αυτό από την άλλη μεριά;
ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: Φυσικά, μετά τις μεταρρυθμίσεις του Γ. Παπανδρέου με την εισαγωγή των παιδιών στα ελληνικά πανεπιστήμια και βέβαια με όλο το πνεύμα, νομίζω υπάρχει μια άλλη κοινωνία.
Ο ευρωπαϊκός τρόπος σκέψης, μου αρέσει, το ασπάζομαι και το υπερασπίστηκα σε όλη την πολιτική μου διαδρομή αλλά και σαν χαρακτήρας, σαν ιδεολόγος. Ο ευρωπαϊκός τρόπος σκέψης, η ελληνική παιδεία, ο πολιτισμός, διατηρείς την ιδιαιτερότητά σου, αν έχεις μια διαφορετική θρησκεία, ένα διαφορετικό πιστεύω, αν μπορείς να εκφράσεις και την προσωπική σου σαν δήλωση, καταγωγή. Ατομική δήλωση χωρίς να παίζεις πολιτικά παιχνίδια. Αυτά τα σέβομαι. Τον πολύ-πολιτισμό τον σέβομαι και αυτή την ελευθερία μπορούν να την υπερασπιστούν καλύτερα αυτοί οι νέοι που λέτε, και θα είναι ένα κρίσιμο τεστ οι επόμενες εθνικές εκλογές.
Δεν θα είχε τόση σημασία η εκλογή εμού του ιδίου, δόξα των Θεώ τρεις φορές εκλέχθηκα στην Βουλή, αν δεν είχαν μεσολαβήσει όλα αυτά. Θα είναι ένα κρίσιμο τεστ για την Μειονότητα. Θέλει να πάει μπροστά; Θέλει να δώσει μια μάχη ελευθερίας, προοδευτισμού και οπότε να ορθοποδήσει ή θέλει να την χαρακτηρίσουν ως χειραγωγημένη και να βγαίνει εκτός πλαισίου;
Θα ειπωθούν όλα στις εκλογές, τα αφηγήματα θα είναι ξεκάθαρα και ο κυρίαρχος λαός από την νεολαία μέχρι τον πιο απλό αγρότη, θα κληθεί να αποφασίσει. Θα δει τι έκανα εγώ πέντε χρόνια, βοήθησα τον αγρότη, βοήθησα τις γυναίκες, τα θέματα με τον Ιράν, αυτή η κοπέλα που αδίκως θανατώθηκε. Βλέπω μια μεγάλη αντίδραση στα socialmedia, υπέρ αυτής της γυναίκας και από την Μειονότητα. Νομίζω γενικά ότι ο ευρωπαϊκός τρόπος σκέψης, ο δυτικός τρόπος ζωής, όλα αυτά τα βελτιώσουν και θα αυξήσουν το βιοτικό επίπεδο της Θράκης. Διότι ανάπτυξη στην Θράκη δεν μπορεί να γίνει με έναν πνεύμονα λέμε πάντοτε. Γιατί κάναμε την διακομματική επιτροπή; Για να την αναπτύξουμε. Γιατί βάλαμε θεσμικά προβλήματα, κάποιοι είπαν «μα γιατί βάλατε θεσμικά για την Μειονότητα». Διότι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν έναν δικό τους μουφτή, επιλογή τους, θέλουν τα δικά τους τα βακούφια.
Είπα στην Βουλή ότι θέλω κι εγώ να φωνάξω «Άξιος», μετά από την ψήφιση του νόμου σε αυτόν που θα οριστεί μουφτής από την πολιτεία. Υπερασπίστηκα το νέο νομοσχέδιο και κατηγορήθηκα γιατί είπαη ίδια η Μειονότητα να επιλέξει, να ορίσει, τον καλύτερο να προτείνει και ο εκάστοτε υπουργός να έρθει να επιλέξει από αυτή την λίστα και όλοι οι μουσουλμάνοι να βγουν και να φωνάξουν «Άξιος». Να μην υπάρχει αυτή η δυαρχία, εκλεγμένος μουφτής, διορισμένος μουφτής και να γίνεται όλο αυτό το πολιτικό παιχνίδι. Κουραστήκαμε.
Είναι οι θέσεις μου καθαρά πολιτικές και νομίζω μόνο έτσι μπορούμε να αναπτύξουμε τηνΘράκη την επόμενη πενταετία. Είμαι αισιόδοξος από την φύση μου, νομίζω ότι θα αλλάξει η Θράκη μεγάλη σελίδα και νομίζω ότι θα βοηθήσουμε σαν ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και βοηθήσαμε να υλοποιηθούν και αυτά που ψηφίσαμε στην διακομματική επιτροπή. Γιατί εισηγήθηκα να γίνει μια επιτροπή παρακολούθησης, την δέχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη και παρακολουθώ βήμα – βήμα αυτά που υποσχεθήκαμε στους Θρακιώτες. Διότι αν δεν τα κάνουμε μοίρα δεν έχουμε.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάνατε μια επίσκεψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ για αποζημιώσεις.
ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: Από το 2014 κάποιοι αγρότες είχαν κάποια λάθη στην δήλωσή τους. Το σύστημα στην Ευρώπη είχε κλείσει, δεν άνοιγε, με αποτέλεσμα παρόλο που έκαναν διοικητικές πράξεις διορθώσεις και ενστάσεις, δεν πληρώθηκαν. Περιμένουν έξι χρόνια. Επιτέλους βρέθηκε μια ανάδοχη εταιρεία, είχα μια επικοινωνία με τον κ. Μπαμπασίδηκαι με τον πρόεδρο, αυτή τη στιγμή είναι προς επίλυση , θα ανοίξει το σύστημα δεσμεύθηκε, ναι, και έτσι θα πληρωθούν όλοι, γιατί είναι δικά τους λεφτά.
Η προηγούμενη κυβέρνηση, ο διοικητής του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν ασχολήθηκε καθόλου με αυτό το θέμα, δεν προσπάθησε καθόλου να ανοίξει το σύστημα προκειμένου να πληρωθούν. Τώρα, τρία χρόνια πέρασαν από αυτή την διακυβέρνηση, κάλλιο αργά παρά ποτέ αλλά θα πιέζω και θα παρακολουθώ μέχρι να γίνει πράξη η υπόσχεση που έλαβα.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: Και εγώ σας ευχαριστώ πάρα πολύ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;