Η Θράκη έχει μέλλον χωρίς διχαστικά σύνδρομα και με την ενεργοποίηση των πιο δημιουργικών ανθρώπων της

16 Σεπτεμβρίου 201507:51

Μήνυμα του υποψηφίου βουλευτή Ροδόπης με το ΠΟΤΑΜΙ Άγγελου Μαστραγγελή  

 Η προεκλογική εκστρατεία βαδίζει στο τέλος της μετά από τρεις εβδομάδες επίπονης προσπάθειας για να έρθουμε κοντά στους πολίτες με τις θέσεις και τα προγράμματά των κομμάτων μας.

Το μεγάλο ζητούμενο που αναδεικνύεται για την Ροδόπη σε αυτές τις εκλογές, είναι η ανάγκη ανανέωσης σε πρόσωπα που θα υπηρετήσουν τον τόπο μας από θέσεις ευθύνης.

Το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό της περιοχής μας, απρόθυμο να παρακολουθήσει αυτή την δεδομένη κοινωνική ανάγκη για την ανανέωση σε πρόσωπα και πολιτικό λόγο, αναπαράγει χιλιοειπωμένα και αποστεωμένα κομματικά συνθήματα και όταν αυτά δεν πιάνουν, επισείει εθνικιστικά φαντάσματα.

Μπήκα στην πολιτική για να υπηρετήσω ως νέος άνθρωπος τον τόπο μου με ιδέες και αρχές, χωρίς να έχω ανάγκη την πολιτική για τον βιοπορισμό μου.

Ως νέος επιστήμονας, έρχομαι καθημερινά σε επαφή με τα προβλήματα και τον πόνο των συμπολιτών μου και γνωρίζω από πρώτο χέρι τα πολιτικά και θεσμικά ελλείμματα που έχουν φέρει την πατρίδα μας στην σημερινή απαράδεκτη κατάσταση και τα πολλαπλά αδιέξοδα.

Δεσμεύομαι ότι θα είμαι παρών και την επόμενη μέρα των εκλογών. Η παρουσία μου στα κοινά ξεκινά τώρα και θα παλέψω για να έχει συνέχεια και συνέπεια.

Το Ποτάμι, πιστεύει στην ανάδειξη ανθρώπων στην πολιτική που έχουν θητεύσει στον επαγγελματικό τους χώρο και έχουν εκδηλώσει την κοινωνική τους προσφορά, χωρίς να εξαρτούν την παρουσία τους από κομματικά ένσημα και αφισοκολλήσεις.

Εμείς λέμε ότι υπάρχουν τρεις προτεραιότητες. Πρώτον, οι δουλειές και η πάταξη της ανεργίας. Δεύτερον, η σύγκρουση με τη μικρή και μεγάλη διαφθορά. Τρίτον, η Παιδεία, ένας τομέας στον οποίο πρέπει να κάνουμε επανάσταση. Και φυσικά θέτουμε όρο για το ποια πρόσωπα θα κυβερνήσουν.

Αυτές τις προτεραιότητες θα υπηρετήσω με την παρουσία μου στα κοινά της Ροδόπης.

Είναι, πράγματι θλιβερό όσο και εξοργιστικό το γεγονός ότι μια περιοχή όπως η Θράκη με τόσα πλεονεκτήματα, όπως είναι η γεωγραφική της θέση, οι άφθονες πλουτοπαραγωγικές της πηγές, το ανθρώπινο δυναμικό της και η πολύ-πολιτισμική σύνθεση του πληθυσμού της, η γειτνίασή της με τεράστιες αγορές στα Βαλκάνια, την Ε.Ε. και την ευρωπαϊκή Τουρκία, να έχει οδηγηθεί σε τέτοιο οικονομικό μαρασμό ώστε να καθίσταται η φτωχότερη περιοχή της Ελλάδας.

Για να αλλάξει αυτή εικόνα απαιτείται αξιοποίηση του συνόλου του παραγωγικού δυναμικού του τόπου. Χωρίς κοινωνικούς, θρησκευτικούς ή εθνοτικούς διαχωρισμούς. Αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της γεωγραφικής γειτνίασης με μεγάλες αγορές στον τομέα του εμπορίου και των μεταφορών και αναπροσδιορισμός του γεωργικού τομέα και του μοντέλου των καλλιεργειών. Είναι βέβαιο ότι η Θράκη έχει μέλλον, αρκεί να το πιστέψουν και να το υπηρετήσουν οι άνθρωποι της, χωρίς διχαστικά σύνδρομα και πολιτικούς διαχωρισμούς, έξω και πέρα από το «πελατοκεντρικό» μοντέλο διοίκησης του παρελθόντος

Αρθρογράφος