Ένα πολύ δροσερό κοκτέιλ το οποίο θα το απολαύσουμε σαν απεριτίφ πριν από το γεύμα του Σαββατόβραδου. Το Λάιμ αλλά και το λιωμένο αγγούρι δίνουν μια πρωτόγνωρη γεύση που μας έρχεται από το Bar COMME CA, που βρίσκεται στο Los Angeles.
Συστατικά συνταγής
½ λάιμ κομμένο σε 6 φετούλες
3 φετούλες ξεφλουδισμένο αγγούρι
¼ του φλιτζανιού GIN
1 ½ κουταλιά σιρόπι
1 φλιτζάνι τριμμένο πάγο
στη μύτη του κουταλιού αλάτι
Οδηγίες συνταγής
Για το Σιρόπι ζάχαρης
Ανακατεύουμε σ’ ένα κατσαρολάκι ένα φλιτζάνι ζάχαρη μ’ ένα φλιτζάνι νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σ’ ένα βάζο στο ψυγείο, όπου κρατάει τουλάχιστον για 1 μήνα.
Gordon’s Cup
Βάζουμε σ’ ένα σέικερ το αγγούρι με το λίμε. Τα λιώνουμε μαζί μ’ ένα ξύλινο κουτάλι ή ένα γουδοχέρι.
Προσθέτουμε το gin με το σιρόπι και χτυπάμε καλά.
Τα βάζουμε σ’ ένα κοντό ποτήρι όπου έχουμε βάλει τον πάγο. Ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και σερβίρουμε.
Διάρκεια: 5 λεπτά
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;