kerasopita-sokolata

Γλυκό με κεράσια και άσπρη σοκολάτα

5 Ιουνίου 201216:00

kerasopita-sokolataΠανεύκολο γλυκό, με φρέσκα κεράσια και άσπρη σοκολάτα. Είναι πολύ γευστικό και γίνεται πολύ γρήγορα.


Υλικά συνταγής για 12 μερίδες:

Βούτυρο: 100 γρ.

Λευκή σοκολάτα: 180 γρ.

Αυγά: 2 μεγάλα

Ζάχαρη: 3/4 κούπας

Αλεύρι: 1 1/2 κούπα

Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι τσαγιού

Φρέσκα κεράσια: 200 γρ.

Οδηγίες:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψάκι 25 Χ 30 εκ. περίπου και το στρώνετε στον πάτο και ολόγυρα με λαδόχαρτο.

2. Κόβετε το βούτυρο και την σοκολάτα σε κομμάτια και τα λιώνετε μαζί σε μπαιν μαρί. Τα αφήνετε κατά μέρος 5 – 6 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους. Βγάζετε τα κουκούτσια από τα κεράσια.

3. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύετε να αναμειχθούν.

4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και το στρώνετε (η ζύμη είναι προς το σφιχτό). Αραδιάζετε από πάνω τα κεράσια και τα σπρώχνετε να μπουν μέσα στη ζύμη.

5. Ψήνετε το γλυκό, για 30 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, να ροδίσει από πάνω. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε, το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή : www.radicio.com

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr