Υλικά
4 φιλέτα γλώσσας
10 πομοντόρια κομμένα στη μέση ή ½ κιλό ντοματίνια κομμένα στα 4
1 κρεμμύδι μεγάλο, σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, σπασμένες με τη φλούδα τους
1 λεμόνι σε λεπτές ροδέλες, με τη φλούδα του
2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ποτήρι κρασί λευκό
1 φύλλο δάφνης
¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα φαρδύ ταψί, απλώνετε τα πομοντόρια ή τα ντοματίνια και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνετε και το ψάρι καλά και το τοποθετείτε πάνω από τα λαχανικά.
Βήμα 3
Απλώνετε τις φέτες του λεμονιού και τη δάφνη και περιχύνετε με το κρασί και το ελαιόλαδο.
Βήμα 4
Σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το χαρτί και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και το ψάρι.
Tips
*Του ταιριάζει πολύ και μια καυτή πιπερίτσα για όσους την αντέχουν.
*Αντί για γλώσσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φρέσκο ψάρι σε φέτα ή ολόκληρο.
Πηγή:www.olivemagazine.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;