Γλυκά με παράδοση και ποιότητα

18 Δεκεμβρίου 201510:53

Στη Θράκη η παράδοση είναι πάντοτε γενναιόδωρη σε φαγητά και γλυκά, και τα Χριστούγεννα ειδικά τα τραπεζομάντηλα γεμίζουν μέλι…Στην Κομοτηνή το μέλι και το σιρόπι ρέουν άφθονα …

Γλυκά παραδοσιακά ζυμωμένα. Γευστικές δημιουργίες, μακριά από τις πλαστικές τροφές, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, μπακλαβάδες και κανταΐφια, που ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά…

Ωστόσο, οι καιροί άλλαξαν, όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι ζαχαροπλάστες, αποτελούν μακρινή πολυτέλεια ακόμη και ένα κιλό μελομακάρονα για κάποιους. Παρά το γεγονός ότι οι τιμές παραμένουν σταθερές και πωλούνται προς 10 και 11 ευρώ μελομακάρονα και κουραμπιέδες, άνεργοι και άποροι περιμένουν από την δράση των εθελοντικών οργανώσεων και τις προσφορές τους να τα γευτούν. «Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην ποιότητα και στην καλή τιμή.» δηλώνει ο Μιχάλης Βεζυριαννίδης και σημειώνει ότι τα σιροπιαστά της Κομοτηνής, το κανταΐφι και τα μπακλαβαδάκια, έχουν φίλους ακόμη και στο εξωτερικό.

Αργότερα, οι βασιλόπιτες θα πάρουν την σκυτάλη. Στην Κομοτηνή το έθιμο καλά κρατεί και ήδη οι πρώτες παραγγελίες έχουν δοθεί. Χιλιάδες βασιλόπιτες θα αλλάξουν χέρια, συνοδεία πολλών ευχών. Με την ελπίδα ότι κάτι καλό, γευστικό και γλυκό, θα φέρει το νέο έτος…μακριά από τις πίκρες της κρίσης…

Πηγή: ert.gr

Αρθρογράφος

blank
Ανδριανή Λοϊζίδου
Η Ανδριανή έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Νομική στο Cambridge της Αγγλίας. Έχει δουλέψει σε διεθνούς φήμης εκδοτικούς οίκους και έχει διδάξει Αγγλικό Δίκαιο σε Ακαδημαϊκό επίπεδο.