Λαχταριστή χειμωνιάτικη επιλογή. Σούπα με πατάτες, καρότα και άλλα λαχανικά για ένα παραδοσιακό πιάτο με ρίζες από την Ουγγαρία!
Συστατικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
½ κ.τ.σ. πάπρικα γλυκιά
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
300 γρ. πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
300 γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
400 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
θυμάρι
δεντρολίβανο
δάφνη
½ λίτρο ζωμό από λαχανικά
6 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα
Τρόπος παρασκευής συνταγής
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε σιγανή φωτιά, με 2 κ.τ.σ. λάδι και λίγο ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα. Παράλληλα κόβουμε σε κύβους 4 εκ. περίπου το κρέας και το ροδίζουμε ομοιόμορφα σε άλλη κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ύστερα μεταφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ντοματάκια, το σκόρδο, τα μυρωδικά την πάπρικα και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιχύνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό, αφήνουμε να πάρει μια βράση και ύστερα σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και ύστερα προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και όσο ζουμί χρειάζεται για να τα σκεπάσει. Αλατίζουμε και βράζουμε για 1 ώρα ακόμη σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Ύστερα προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιμένουμε ένα 10 λεπτό να «σταθεί» το φαγητό μας και μετά ψιλοκόβουμε φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα…
Διάρκεια: 35 λεπτά προετοιμασία & 2 ώρες βράσιμο
Πηγή : lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;