Φίλες και φίλοι,
Σας ευχαριστώ για την σημερινή σας παρουσία, που αποτελεί και το καλύτερο μήνυμα της Νίκης.
Μιας νίκης που πολλοί από μας παρασύρθηκαν να χαρακτηρίσουν ΕΥΚΟΛΗ.
Πιστέψτε με φίλοι και φίλες, μόνο εύκολη δεν είναι η Νίκη αυτή.
Χρειάστηκαν χίλια διακόσια μερόνυχτα σκληρής δουλειάς, τρεισήμισι χρόνια κατάθεσης ιδρώτα και ΨΥΧΗΣ για να μπορούμε σήμερα να κοιτάμε τους συμπολίτες μας ίσια στα μάτια και στην καρδιά και αυτοί να μας το ανταποδίδουν.
Αναλάβαμε την ευθύνη του Δήμου μας, σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από κρίσιμα χαρακτηριστικά, μοναδικά και πρωτόγνωρα για την Πατρίδα μας, αλλά και ειδικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η πρώτη συνιστώσα του πλαισίου μέσα στο οποίο υποχρεωθήκαμε να χαράξουμε τις στρατηγικές μας, αφορά στην οικονομική λαίλαπα που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, μαζί με όλες τις κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες που τη συνοδεύουν.
Το δεύτερο κυρίαρχο χαρακτηριστικό, ειδικά για την πρώτη χρονιά, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που επέφερε στη δομή και τη λειτουργία του νέου Δήμου Κομοτηνής ο Ν.2052/10, γνωστός και ως ¨Καλλικράτης”.
Αλλαγές στις οποίες οφείλαμε να ανταποκριθούμε άμεσα και αξιόπιστα, λειτουργώντας σε ένα θολό θεσμικό πλαίσιο, αλλά και σε ένα ασταθές και διαρκώς επιδεινούμενο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον.
Η τρίτη παράμετρος, που σε συνδυασμό με τις προηγούμενες συνέθεσε ένα “κυκλώπειο τείχος” προβλημάτων, ήταν η τραγική οικονομική κατάσταση του νέου Δήμου Κομοτηνής και των νομικών του προσώπων. Τα χρέη και τα ελλείμματα που παραλάβαμε άγγιζαν μαζί με τις επιχειρήσεις, τα 30 εκ. ευρώ. Ξεκινήσαμε παραλαμβάνοντας ένα Δήμο, εντελώς ανυπόληπτο οικονομικά στους προμηθευτές και εργολάβους, εισηγμένο στον Τειρεσία, με υποχρεώσεις από δάνεια που ξεπερνούσαν, μόνο αυτές, το σύνολο των ετήσιων εσόδων από τα δημοτικά τέλη που πλήρωναν οι συνδημότες μας.
Απέναντι σε ένα σκηνικό αδιεξόδων που πολύ συνοπτικά περιέγραψα, είχαμε μια και μόνη επιλογή: Να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε διπλά και τριπλά, όλοι μας, διοίκηση, στελέχη, εργαζόμενοι. Και αυτό κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε. Άλλοτε με μεγαλύτερη επιτυχία και άλλοτε με μικρότερη. Αλλά πάντα με τρόπο ουσιαστικό και δίκαιο, μακριά από επικοινωνιακούς βερμπαλισμούς και από μικροπολιτικές διευθετήσεις και σκοπιμότητες.
Όπως γίνεται κατανοητό, ένας από τους κυριότερους στόχους μας έπρεπε να είναι η εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του Δήμου απέναντι στον δημότη, αλλά και την τοπική αγορά.
Και αυτό πραγματοποιήθηκε χωρίς τη μεταφορά των βαρών στον δημότη. Ούτε ένα ευρώ νέου δανεισμού, για πρώτη φορά στο δίπολο Δήμος – ΔΕΥΑΚ τα τελευταία 20 χρόνια. Αντίθετα εξυπηρετήσαμε μέχρι σήμερα, προηγούμενα τοκοχρεωλύσια πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ.
Τα δημοτικά τέλη αναπροσαρμόστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιβαρύνουν την πλειονότητα των συμπολιτών μας, ενώ δεν υπήρξε καμία αύξηση των τελών της ΔΕΥΑΚ επί τρία χρόνια.
Η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών έχει οδηγήσει σε σημαντική υποχρηματοδότηση των δήμων. Πιο συγκεκριμένα για τον Δήμο Κομοτηνής, κατά το 2013 η κρατικές λειτουργικές χρηματοδοτήσεις (ΚΑΠ) ανήλθαν στο ποσό των 9.222.568 ευρώ, ενώ για το 2009 ο καποδιστριακός Δήμος Κομοτηνής (χωρίς τους Δήμους Αιγείρου και Ν.Σιδηροχωρίου) είχε χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 13.094.000 ευρώ.
Αλλά ακόμη και μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, και με την κοινή προσπάθεια όλων, καταφέραμε να μειώσουμε μέσα σε τρία χρόνια τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, τα χρέη του δήμου, κατά περίπου 60%.
Ο Δήμος Κομοτηνής με συντονισμένες κινήσεις κατόρθωσε να υπαχθεί στη ρύθμιση σε σχέση με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών και βρέθηκε στην τρίτη θέση της απορρόφησης σε επίπεδο χώρας. Έτσι και ελαφρύνθηκε ουσιαστικά ο Δήμος, αλλά και απέδωσε τα χρήματα άμεσα στην τοπική κοινωνία.
Πέρα όμως από τις οικονομικές εκκρεμότητες, ήταν αυτονόητο καθήκον μας να λύσουμε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που χρόνιζαν.
Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κομοτηνής, κατείχε το πανελλήνιο ρεκόρ καθυστέρησης, 17 ολόκληρα χρόνια. Μέσα στον πρώτο χρόνο, πετύχαμε να εγκριθεί και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.
Η υπόθεση της απαλλοτρίωσης για την μετεγκατάσταση των κατοίκων του ΑλάνΚουγιού, κινδύνευε να τιναχτεί στον αέρα, καθώς από πουθενά και από κανέναν όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες πιστώσεις. Σε μια χρονιά όπου οι βρύσες της κρατικής χρηματοδότησης είχαν στερέψει, πετύχαμε να εξασφαλίσουμε 820.000 ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση, ειδικά για την απαλλοτρίωση και έτσι διασώσαμε το χώρο. Σημαντική ήταν η βοήθεια στο θέμα αυτό, του Γιώργου του Πεταλωτή, που τον ευχαριστώ δημόσια. Σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ προχωράμε τις απαραίτητες μελέτες για την πολεοδόμηση της περιοχής που ήταν κολλημένες από το 2008 και παράλληλα αναζητούμε χρηματοδοτήσεις για τις πρώτες υποδομές.
Συντονισμένα και αποφασιστικά, δράσαμε πολιτικά και στην περίπτωση του σχεδίου «Αθηνά», που αφορούσε την αναδιοργάνωση των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων. Σε αρμονική συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα κατορθώσαμε να διατηρήσουμε ουσιαστικά τα τμήματα στην περιοχή μας, αντίθετα με ότι έχει συμβεί στην υπόλοιπη χώρα.
Ιδιαίτερης μνείας αξίζει και η διεξαγωγή του πρώτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις αρχές του 2012. Η διεξαγωγή του συνεδρίου είχε πολλαπλά οφέλη για την Κομοτηνή, αλλά και την ευρύτερη περιοχή τόσο σημειολογικά όσο και ουσιαστικά. Πάνω από 1.000 άτομα (ανάμεσα τους όλοι οι δήμαρχοι της Ελλάδας), βρέθηκαν στην περιοχή μας εκείνες τις μέρες, με αποτέλεσμα την τόνωση της αγοράς.Ενώ ταυτόχρονα ήταν μια ευκαιρία να φανεί ότι η Κομοτηνή μπορεί να αποτελέσει και κέντρο συνεδριακού τουρισμού.
Έχει γίνει πολύ κουβέντα για το θέμα της παραλιακής ζώνης. Εργαστήκαμε σε αυτό το θέμα με βάση τη νομιμότητα για το ξεκαθάρισμα των κανόνων. Και εργαστήκαμε πάνω σε ένα δύσκολο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο δυσκόλευε σε πολλές περιπτώσεις ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Παρ’ όλες τις δυσκολίες κατορθώσαμε να λειτουργήσει η παραλιακή ζώνη μέσα σε καθεστώς απόλυτης νομιμότητας, τόσο προς όφελος του δήμου και των δημοτών, αλλά και των ίδιων των επιχειρηματιών.
Τους τελευταίους μήνες ξεκίνησε η λειτουργία της «Γραμμής του Δημότη», ο αριθμός 15424, που λειτουργεί πλέον κανονικά και έχει γίνει θεσμός στον Δήμο μας. Πρόκειται για μια επιλογή που διευκολύνει και τον δημότη στην επικοινωνία του με τον δήμο, αλλά και ένα εργαλείο συντονισμού στα χέρια της διοίκησης.
Από την αρχή της θητείας μας, βλέποντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και την δραματική μείωση των χρηματοδοτήσεων, επενδύσαμε στοχευμένα στην αξιοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, το γνωστό σε όλους ΕΣΠΑ.
Οι εντάξεις των έργων αποτελούν από μόνες τους τον καλύτερο μάρτυρα της επιτυχίας στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. Ο Δήμος Κομοτηνής προετοίμασε, ενέταξε και υλοποιεί μαζί με τη ΔΕΥΑΚ, έργα ύψους 72.502.675 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι εντυπωσιακό για τα δεδομένα της Κομοτηνής, δεδομένου ο Δήμος Αθήνας, στο τέλος του 2013 είχε ενταγμένα έργα ύψους 70.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ.
Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι στο πρόγραμμα των Ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων του ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο Δήμος Κομοτηνής βρίσκεται στην πρώτη θέση τόσο στην ένταξη, όσο και στην εκτέλεση έργων. Έργα όπως η ανάπλαση της Πλατείας Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, η ανακατασκευή του χειμερινού θεάτρου μας, η ολοκλήρωση του έργου της Καπναποθήκης και η ολοκλήρωση των αστικών παρεμβάσεων στην περιοχή της Μοσυνούπολης , αλλά και το κολοσσιαίο πρόγραμμα ύδρευσης-υδροδότησης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ για τις γειτονιές και τα περισσότερα από τα 45 χωριά του Δήμου. Έργα που αλλάζουν τη μορφή της πόλης και, αφετέρου εξασφαλίζουν σε όλους τους δημότες ισότιμη πρόσβαση σε αδιαπραγμάτευτα κοινωνικά αγαθά, που για δεκαετίες ήταν ζητούμενα.
Η συμβολή της Περιφέρειας και του Άρη Γιαννακίδη στα έργα του ΕΣΠΑ ήταν καθοριστική και τον ευχαριστώ γι’ αυτό.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι όλα αυτά τα έργα επιστρέφουν στην κοινωνία, όχι μόνο μέσα από τη χρήση τους, αλλά και από τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας κατά το διάστημα κατασκευής και συντήρησής τους.
Ήδη σχεδιάζουμε και προχωράμε σε μελέτες για το νέο ΕΣΠΑ, ώστε να συνεχίσουμε και στη νέα πενταετία τις υποδομές που έχει ανάγκη η πόλη και τα χωριά μας.
Στόχος μας, με την ολοκλήρωση και αυτών των έργων, να μην υπάρχει χωριό και γειτονιά που να αδικείται στις βασικές τις υποδομές, έναντι του κέντρου.
Ο Δήμος Κομοτηνής και η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. διερευνούμε τις δυνατότητες ανάπτυξης συστήματος τηλεθέρμανσης, με σκοπό την παροχή θέρμανσης χαμηλής ρύπανσης και χαμηλού κόστους για τους δημότες. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος απαιτεί λεπτομερή μελέτη, ακριβή διερεύνηση όλων των παραμέτρων. Για τους παραπάνω λόγους έχει ήδη υπογραφεί προγραμματική συμφωνία με την ΑΝ.ΚΟ. (Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.), η οποία είναι ο φορέας με την μεγαλύτερη εμπειρία στο σχεδιασμό τέτοιων δράσεων. Ήδη έχουν παραδοθεί οι πρώτες μελέτες με τις τεχνικο-οικονομικές προτάσεις για την υλοποίηση του έργου.
Το κτίριο-σύμβολο της Κομοτηνής, η Τσανάκλειος, που ρήμαζε επί χρόνια, έπρεπε να σωθεί. Αποτελούσε ένα αίτημα όλων των συνδημοτών μας, αλλά και δική μας δέσμευση πριν τέσσερα χρόνια. Πετύχαμε λοιπόν την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. της αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου Νέστωρος Τσανακλή με προϋπολογισμό 2.763.606 ευρώ. Το κτίριο σύμβολο της πόλης μας, μετά από τόσα χρόνια, επιτέλους θα ξαναβρεί την παλιά του αίγλη. Η δημοπρασία τελείωσε και σε λίγες μέρες μπαίνουν τα συνεργεία και ξεκινάει η ανάπλαση.
Οφείλω να ευχαριστήσω για την συμβολή του στο έργο τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Από την πρώτη μέρα, διαβλέποντας τις κοινωνικές ανάγκες που προκύπτουν από την οικονομική κρίση, εφαρμόσαμε μία κοινωνική πολιτική με προστιθέμενη αξία σε σχέση με τα χρήματα που δαπανούσαμε. Χωρίς να δημιουργήσουμε νέα χρέη, και πάνω από όλα χωρίς να μεταβιβάσουμε το κόστος αυτών των δαπανών στον δημότη. Αντίθετα αξιοποιήσαμε στο έπακρο χρηματοδοτικές ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν, αλλά και αναπτύξαμε συνέργειες με την κοινωνία των πολιτών και το πανεπιστήμιο. Βασικές αρχές στην κοινωνική μας πολιτική υπήρξαν:
Πετύχαμε την ένταξή μας στα προγράμματα «εναρμόνιση οικογενειακής ζωής» και έτσι αυξήσαμε τις οικογένειες που έχουν δωρεάν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς από 40 το 2010 σε 360 το 2014. Την ίδια στιγμή στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών αυξήσαμε τον αριθμό από 21 το 2010, σε 143 το 2014.
Σε συνεργασία με το σύλλογο «Περπατώ» βάλαμε τις βάσεις για τη λειτουργία του «Κέντρου αυτόνομης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία». Το κέντρο ήδη σήμερα λειτουργεί με αποτελέσματα ορατά σε διεθνές πλέον επίπεδο.
Σε συνεργασία με το Υπουργείο εσωτερικών και τη Γ.Γ. Ισότητας, λειτουργεί στην Κομοτηνή το «Κέντρο Συμβουλευτικής θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας» σε χώρο του Δήμου Κομοτηνής στη δημοτική αγορά.
Ξεκίνησε πριν λίγο καιρό η λειτουργία της «Στέγης Φιλοξενίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας» του Δήμου Κομοτηνής, η μόνη παρόμοια δομή ανατολικά της Θεσσαλονίκης.
Και βέβαια η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, που αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας μπαίνει σταθερά και σε μια νέα διάσταση με την υλοποίηση κοινών δράσεων.
Υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το πανεπιστημιακό κολυμβητήριο και να φιλοξενηθούν εκεί ταυτόχρονα, τόσο τα τμήματα κολύμβησης του Δήμου Κομοτηνής, όσο και τα αθλητικά σωματεία της πόλης.
Ταυτόχρονα δημιουργήσαμε σε συνεργασία με το ΔΠΘ τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές των οποίων οι γονείς αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Προχωρήσαμε έτσι στην ίδρυση «κοινωνικού φροντιστηρίου», το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 50 παιδιά της του Δήμου Κομοτηνής. Στόχος μας για τη νέα χρονιά, να διπλασιάσουμε τον αριθμό των μαθητών.
Η κρίση δημιούργησε περισσότερες ανάγκες.
Έτσι, η παροχή καύσιμης ύλης αυξήθηκε σε 300 οικογένειες το 2013, έναντι περίπου 200 το 2011, η παροχή τροφίμων αυξήθηκε σε 650 οικογένειες, έναντι 550 το 2011, ενώ η παροχή ειδών ιματισμού αυξήθηκε με τη σειρά της σε 450 οικογένειες, έναντι 300 το 2011. Αυξήθηκε σημαντικά και ο αριθμός των ατόμων που εξυπηρετούνται από τη στέγη σίτισης, καθώς ο αριθμός τους έφτασε τους 150 έναντι 92 που ήταν το 2011.
Στόχος μας για τη νέα πενταετία είναι να μην υπάρχει ούτε μια οικογένεια που να στερείται από τα βασικά αυτά αγαθά.
Η σύμπραξη της Εκκλησίας και των εθελοντικών οργανώσεων και η συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ιδιαίτερα το τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, πολλαπλασίασε τις δυνατότητες μας στην κοινωνική μας πολιτική και τους ευχαριστούμε.
Επίσης, τα δύο ΚΑΠΗ του δήμου συνεχίζουν το έργο τους εξυπηρετώντας περίπου 1250 ηλικιωμένους συμπολίτες μας, προσφέροντάς τους υπηρεσίες υγείας αλλά και ψυχαγωγίας.
Τα Ιατροκοινωνικά κέντρα της Κομοτηνής και της Μελέτης συνεχίζουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, παρά τις δυσκολίες που παρατηρούνται στη χρηματοδότησή τους. Εκεί εξυπηρετούνται περίπου 250 άτομα το μήνα ανά ιατροκοινωνικό κέντρο, τόσο στο κομμάτι της συμβουλευτικής, όσο και στο κομμάτι της προάσπισης και προαγωγής της υγείας, αλλά και φυσικά της διαμεσολάβησης σε σχέση με τις δημόσιες υπηρεσίες.
Και το πρόγραμμα του «Βοήθεια στο Σπίτι» λειτούργησε, όπως είχαμε δεσμευτεί, με 4 δομές στην πόλη της Κομοτηνής, στο Ν. Σιδηροχώρι, στην Αίγειρο και στο Φανάρι οι οποίες προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού του διευρυμένου πια Δήμου Κομοτηνής. Στο πρόγραμμα εργάζονται συνολικά 17 άτομα και εξυπηρετούν συνολικά 1000 συμπολίτες μας, έναντι περίπου 800 το 2011.
Ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί η «Κοινωνική Ιματιοθήκη» του Δήμου Κομοτηνής σε χώρο της δημοτικής αγοράς. Η «Κοινωνική Ιματιοθήκη» λειτουργεί ουσιαστικά με τη συνδρομή εθελοντών, ενώ η διανομή των ειδών ιματισμού γίνεται με τη συνεργασία της κοινωνικής μας υπηρεσίας. Επίσης, στο πολυλειτουργικό του Δήμου Κομοτηνής λειτουργεί και «Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο» και πάλι μέσα από την πρωτοβουλία ενεργών συμπολιτών μας – εθελοντών και σε συνέργεια με τις υπηρεσίες του Δήμου. Οι δομές αυτές είναι ανοιχτές σε όλους τους πολίτες και αποτελούν τα πρώτα βήματα για την ανάπτυξη μιας ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Κομοτηνής, τις εθελοντικές οργανώσεις και τους ενεργούς πολίτες.
Ήταν δέσμευση μας η εμπέδωση μιας νέας σχέσης διοίκησης του Δήμου με τον Πολίτη, σύμφωνα με την οποία δεν διαχωρίσαμε τους συμπολίτες μας σε δικούς μας και άλλους, φίλους και αντιπάλους, σε ψηφοφόρους και μη. Η αντιμετώπιση του πολίτη είχε να κάνει με τη φύση του προβλήματός του και όχι με την πολιτική ή παραταξιακή του τοποθέτηση.
Δεν υπήρξαν γεωγραφικοί διαχωρισμοί εντός του Δήμου Κομοτηνής. Οι παρεμβάσεις και οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στους οικισμούς και τις γειτονιές του Δήμου επιλέχτηκαν με βάση την αρχή της ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες και υποδομές.
Τηρήσαμε την διακήρυξη ότι για εμάς Δήμος Κομοτηνής δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης.
Αυτά πετύχαμε και έτσι πορευτήκαμε τρία και κάτι χρόνια.
Και έτσι φίλες και φίλοι, θα συνεχίσουμε.
Θα συνεχίσουμε μαζί.
Μας έταξαν οι καιροί και η ιστορία, να πορευτούμε μαζί στα δύσκολα. Να φτιάξουμε τα πράγματα, να ξαναστήσουμε το Δήμο μας, να μη χάνουμε αλλά να δημιουργούμε ευκαιρίες. Να δουλεύουμε σκληρά, με διαφάνεια, με δικαιοσύνη, με εντιμότητα.
Αυτό κάναμε τρία χρόνια, αυτό δεσμευόμαστε να κάνουμε και τα επόμενα πέντε, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο δρόμος είναι ακόμα και μακρύς και δύσκολος.
Ίσως σας κούρασα λίγο, αλλά πιστέψτε με είχα πολλά ακόμα να πω.
Όμως τώρα ήρθε η στιγμή που όλοι περιμένατε…
Ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω τους ανθρώπους του συνδυασμού. Ενός συνδυασμού ανανεωμένου, που συνδυάζει την δύναμη της εμπειρίας με τον δυναμισμό του νέου, του καινούργιου. 150 περίπου συμπολίτες και συμπολίτισσες δέχθηκαν να μοιραστούμε την δύσκολη αλλά και όμορφη περιπέτεια και των εκλογών αλλά και κυρίως της πενταετίας που έρχεται. Είμαι περήφανος για όλους τους, το λέω ειλικρινά.
Πριν όμως καλέσω δίπλα μου τους υποψήφιους της δημοτικής κοινότητας Κομοτηνής, και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, οφείλω μια ειδική αναφορά σε αυτούς που γλύτωσαν. Που είναι πάλι δίπλα και μαζί μας , αλλά δεν θα είναι αυτή τη φορά υποψήφιοι. Με όλους είχαμε μια άψογη συνεργασία και τους ευχαριστώ.
Ο Μεχμέτ Δεβετζήογλου
Βασίλης Κυπριανίδης
Γιώργος Μανανάς
Αλέξανδρος Ταξιλδάρης
Κώστας Τσατσαρίδης
Και ο πρόεδρος Σάκης Νταντανίδης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;