θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε ως καταναλωτές τι είναι Ελληνικό Προϊόν. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα προϊόν για να το θεωρούμε Ελληνικό, και σίγουρα ένα από τα χαρακτηριστικά δεν είναι ότι η κατασκευή του γίνεται στην Ελλάδα.
Ας δούμε παράδειγμα το Τσαι Tuvunu που δημιούργησε η Ελληνική ζυθοποιεία ΒΕΡΓΙΝΑ η οποία ανήκει στον Δημήτρη Πολιτόπουλο με έδρα την Κομοτηνή.
Γιατί το Τσάι Tuvunu είναι πραγματικά Ελληνικό Προϊόν
Πρόκειται για ένα αφέψημα(χωρίς ανθρακικό) του οποίου η ιδέα γεννήθηκε στην Ελλάδα, δεν πρόκειται για ένα ξενόφερτο προϊόν το οποίο αντιγράφεται και παράγεται, γιατί ένα αναψυκτικό τύπου cola, όπου και να παραχθεί πρόκειται για ένα ξένο προϊόν
Ποια χαρακτηριστικά το κάνουν Ελληνικό
Η ιδέα, γεννήθηκε εδώ, σχεδιάστηκε εδώ, παράγεται εδώ, και είναι έτοιμο σαν γνήσιο Ελληνικό Προϊόν να κατακτήσει την ξένη αγορά. Φυσικά μετά την πρώτη επιτυχία, θα αντιγραφεί, και αυτό θα είναι η απόλυτη επιτυχία του προϊόντος
Το περιεχόμενο, το οποίο είναι ένα Ελληνικό βότανο (τσάι του βουνού), Ελληνικό μέλι από Έλληνες παραγωγούς, λεμόνι και μαύρη ζάχαρη
Η περιφερειακή οικονομία, όπου η πρώτη ύλη προέρχεται από τα Βουνά της Ροδόπης, μια κατεξοχήν παρθένα περιοχή, όπου η καλλιέργεια του Βοτάνου γίνεται από ντόπιους καλλιεργητές με παραδοσιακή μέθοδο(πράσινες πρακτικές παραγωγής), μέσα στα ορεινά χωριά. Με αυτό το τρόπο, το προϊόν συμβάλει ουσιαστικά στην τοπική κοινωνία δημιουργώντας κερδοφορία-συναλλαγή αγρότη εταιρείας- η οποία διασκορπίζεται τοπικά
Η αγορά, όσο το προϊόν παίρνει μερίδιο της Ελληνικής αγοράς, έχει ως συνέπεια να αυξάνεται και να διακινείται όλη η κερδοφορία στην Ελληνική επικράτεια. Σημαντικό φυσικά είναι και οι εξαγωγές του προϊόντος, αλλά πρώτο μέλημα για κάθε Ελληνικό προϊόν είναι να ενσωματωθεί στην Ελληνική Οικονομία και να διακείνεται από τους Έλληνες καταναλωτές
Το ίδιο το προϊόν
Ο σιδερίτης, το λεγόμενο τσάι του βουνού, είναι ένα αρωματικό-φαρμακευτικό φυτό με σπάνιες αντιοξειδωτικές και ένα σωρό άλλες ιδιότητες, που ευδοκιμεί στα ελληνικά βουνά, σε υψόμετρο πάνω από 500 μ
Η παρασκευή του αφεψήματος από σιδερίτη είναι φαινομενικά απλή, αλλά κάποια μικρά μυστικά που οι ειδικοί στην Κομοτηνή έχουν βρει μετά από πολύ ψάξιμο και δομικές, αναδεικνύουν στο μέγιστο τη γεύση και το άρωμά του. Τα αποξηραμένα λουλούδια βράζονται ελαφρώς σε φυσικό νερό της Ροδόπης. Το άρωμα που αναδύεται αμέσως, σχεδόν, οφείλεται στα πτητικά συστατικά του έλαιου και στη συνέχεια, αφού το τσάι βράσει λίγο ακόμα απελευθερώνονται τα ευεργετικά φλαβονοειδή από το φυτικό ιστό, δίνοντας στο ρόφημα το χαρακτηριστικό του χρώμα. Καμία προσθήκη πλην του μελιού και του φρέσκου χυμού λεμονιού δε γίνεται.
Το τσάι Tuvunu είναι ένα παράδειγμα, υπάρχουν εκατοντάδες Ελληνικά Προϊόντα που ο Έλληνας θα πρέπει να τα αντικαταστήσει άμεσα στην καθημερινότητα. Είναι ένας τρόπος να φτιάξουμε την δική μας οικονομία
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;