Για «ψεκασμένα και φθηνά» αμνοερίφια προειδοποιούν οι κρεοπώλες της Ξάνθης και της Κομοτηνής!

6 Απριλίου 201518:58

Tο λόγο για τον οποίο έχουν εμφανιστεί αμρνοερίφεια σε πολυκαταστήματα, σε περίεργες συσκευασίες και με πολύ χαμηλές τιμές, εξηγούν σε ανακοίνωσή τους προς το καταναλωτικό κοινό οι κρεοπώλες, που καλούν το κοινό να εμπιστευτεί τα παραδοσιακά κρεοπωλεία, όπου υπάρχουν ποιοτικά και ντόπια αμνοερίφια.

 Την προσοχή των καταναλωτών ενόψει των αγορών αμνοεριφίων του Πάσχα, εφιστά το Σωματείο Κρεοπωλών Ξάνθης με μια όμως πραγματικά πρωτοφανή ανακοίνωση, αφού αποκαλύπτει στους Ξανθιώτες καταναλωτές οτι όσοι αγοράζουν φθηνά κρέατα απο τα SUPER MARKET είναι…ψεκασμένα, αφού τα πολυμάρκετ τα ψεκάζουν με αντιμικροβιακό ατμό, τα τοποθετούν σε σακούλες βάκουμ (vacuum), δηλαδή με κενό αέρος, μαζί με διάφορα μείγματα – φάρμακα    διατηρησιμότητα! Φυσικά μετά απο όλα αυτά, περιμένουμε να μας πουν την αλήθεια ο ΕΦΕΤ, και οι αρμόδιες Διευθύνσεις Ξάνθης και Κομοτηνής (κτηνιατρικής και υγιεινής), προστατεύοντας την αλήθεια αλλά και τους καταναλωτές!

Μετά τους κρεοπώλες της Ξάνθης με ανακοίνωσή τους και το Σωματείο Κρεοπωλών Ροδόπης κάνει λόγο για  «ψεκασμένα αμνοερίφια μακράς διάρκειας»

Η Ανακοίνωση Σωματείου Κρεοπωλών Ροδόπης έχει ως εξής:

«Αγαπητοί καταναλωτές.

Το Σωματείο Κρεοπωλών Κομοτηνής αισθανόμενο την υποχρέωση να σας  ενημερώσει και να σας προστατέψει, σας ενημερώνει: Αυτές τις μέρες θα συναντήσετε διάφορα φυλλάδια και χαμηλές τιμές αμνοεριφίων με επιθετικούς προσδιορισμούς όπως «νωπό ελληνικό», «φρέσκο», κ.ά. Πρόκειται για απόπειρα παραπλάνησης, αφού λειτουργούν ως κράχτες για την αγορά και άλλων προϊόντων.

Οι τιμές τύπου 4,99 ή 5,99 ή 6,99 ευρώ / κιλό,  δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με την πραγματικότητα στην αγορά των φρεσκοσφαγμένων αμνοεριφίων.

Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τεράστια διαφορά τιμών στα αμνοερίφια που πωλούνται στα υπερκαταστήματα, από τα αρνάκια και κατσικάκια που κρέμονται στα τσιγκέλια των καταστημάτων των παραδοσιακών κρεοπωλών;

Ιδού η απάντηση: Υπάρχει, και δεν είναι μύθος πλέον, η τεχνική της “σφαγής αμνοεριφίων μακράς διάρκειας”: Σφάζονται, ας υποθέσουμε σήμερα, τα αμνοερίφια, και αφού τα ψεκάσουν με αντιμικροβιακό ατμό, τα τοποθετούν σε σακούλες βάκουμ (vacuum), δηλαδή με κενό αέρος, μαζί με διάφορα μείγματα – φάρμακα διατηρησιμότητας. Εν συνεχεία τα εναποθέτουν σε στοίβες και ντάνες σε ειδικούς θαλάμους με θερμοκρασία συντήρησης -1,9 βαθμούς (καθώς το νερό κρυσταλώνει σε αυτή τη θερμοκρασία περίπου), χωρίς να παγώσουν εντελώς και καταψυχθούν…

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα επιτρεπτά όρια διατήρησης είναι από 60 έως 90 μέρες, δηλαδή 2-3 μήνες αγαπητοί καταναλωτές.

Σφάζονται δηλαδή σήμερα, και μπορούν να πωληθούν μετά από τρεις μήνες!

Εμείς, οι παραδοσιακοί κρεοπώλες δεν έχουν ούτε τις εγκαταστάσεις αλλά ούτε και την υποδομή για μια τέτοια τεχνική σφαγής, διότι πολύ απλά εμείς μάθαμε να πουλάμε στους πελάτες μας φρέσκα, από επιλεγμένες εκτροφές του βουνού αλλά και του κάμπου, αρνάκια και κατσικάκια, από τους γνωστούς μας φίλους και συνεργάτες παραγωγούς, με τους οποίους συναλλασσόμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο τόπος μας βρίσκεται στην κορυφή της Ε.Ε. στην ποιοτική κατάταξη των αμνοεριφίων»

 

Αρθρογράφος