Γερμανικά γιουβαρλάκια
(4 άτομα)
{loadposition likebox} {loadposition tweet}
υλικά
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμιχτο
3 φιλέτα αντζούγιας
2 αυγά
2 κρεμμύδια
½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος ελαφριά
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φέτες ψωμί
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι
Σάλτσα:
4 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλιά κάππαρη
2 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές ξινή κρέμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρολίτσα ροδίζετε το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Τρίβετε το ψωμί σ’ ένα μπωλ μεγάλο και το ανακατεύετε με την κρέμα.
Προσθέτετε το ροδισμένο κρεμμύδι, τον κιμά, τις αντζούγιες λιωμένες, το μαϊντανό, τα αυγά, το ξύσμα, ½ κουταλάκι αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνετε καλά το μίγμα να ενωθούν τα υλικά και πλάθετε 8 μεγάλα γιουβαρλάκια.
Σε μια κατσαρόλα με μεγάλη βάση, που να χωράει τα γιουβαρλάκια σε μια στρώση, ρίχνετε 4 φλιτζάνια νερό, 1 κουταλάκι αλάτι, τη δάφνη και το κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη και τα βάζετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 10’. Ρίχνετε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια, χαμηλώνετε τη φωτιά και τ’ αφήνετε να βράσουν για 20’.
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και διαλύετε το αλεύρι.
Βγάζετε το ζουμί από τα γιουβαρλάκια, μετράτε 3 φλιτζάνια και το ρίχνετε λίγο λίγο στο αλεύρι ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα. Αν χρειαστεί, ρίχνετε λίγο ακόμα ζουμί.
Αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις και προσθέτετε τους κρόκους χτυπημένους με το λεμόνι, την κρέμα και την κάππαρη. Ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά και αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά.
Βάζετε τα γιουβαρλάκια σε πιατέλα και τα περιχύνετε με την κρέμα.
Σερβίρονται αμέσως γιατί η κρέμα πήζει.
(από το: 1990 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ με 215 διεθνείς συνταγές και 365 δίστιχα ή τετράστιχα ελληνικών τραγουδιών, επιμέλεια Λένα Σαββίδη, Ερμής, 1988
Πηγή : Homefood.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;