Η σημερινή ανάρτηση είναι μια γερμανική συνταγή που ανακάλυψα στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Γερμανία. Όπως σας έχω ήδη πει στην τελευταία μου ανάρτηση οι Γερμανοί αγαπούν με πάθος την πατάτα! Σήμερα λοιπόν τρώμε λαχταριστά μάφφιν γλυκοπατάτας από την Γερμανία με αγάπη!
{loadposition likebox} {loadposition tweet}
Υλικά:
1 κιλό γλυκοπατάτα καθαρισμένη2 κρεμμύδια50 γρ βούτυρο3 αυγά150γρ φέτα250γρ τυρί κρέμα2κσ παρμεζάνα (έβαλα 4)πιπέρι, αλάτιμοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζω τις γλυκοπατάτες, τις βράζω μέχρι να μαλακώσουν, κρατάω 200γρ από τις πατάτες. τα οποία κόβω σε κυβάκια. Κάνω πουρέ τις υπόλοιπες πατάτες και τον αφήνω να κρυώσει. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το περνάω από το τηγάνι (με μια κουταλιά βούτυρο) μέχρι να γίνει διάφανο. Χωρίζω ασπράδια από κρόκους. Χτυπάω τους κρόκους, προσθέτω πιπέρι, το τυρί κρέμα, τα κρεμμύδια,την φέτα, την παρμεζάνα και αφού ανακατεύοντας έχει γίνει μια ομοιογενής μάζα, την ανακατεύω με τον πουρέ γλυκοπατάτας, αλατίζω και ρίχνω και λίγο μοσχοκάρυδο. Χτυπάω τα ασπράδια καλά να γίνουν μαρέγκα και σιγά – σιγά με απαλές κινήσεις προσθέτω τα κυβάκια γλυκοπατάτας. Στην συνέχεια ενώνω τα δύο μείγματα με απαλές κινήσεις. Σε μικρά ατομικά βουτυρωμένα φορμάκια ή σε πυρέξ ή σε βουτυρωμένες θήκες για μάφφινς ρίχνω το μείγμα μου, τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα, για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;