Γαρίδες μεξικάνικες ala porto valarta
Υλικά
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη σε λωρίδες σαν σπίρτα (julliene)
2 καυτερές πιπεριές (chilies ή άλλο είδος), χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες
15 ελιές XENIA, πράσινες, γεμιστές, κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κίμινο
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες
1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
χυμό ενός λεμονιού και λίγο τρίμα λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδι, το κρεμμύδι και πιπεριά και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν (όχι να καούν).
Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη, το κίμινο και το αλάτι.
Το αφήνουμε να βράσει για 5 με 6 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και βραζουμε για περίπου 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το λεμόνι και σερβίρουμε σε άσπρο ρύζι.
Γαρνιρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη…
chef panos marinos seattle washington .u.s.a
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;