Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ψωμί μουσκεμένο και τριμμένο. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη. Τρίβουμε και τη ντομάτα, σπάμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30’. Όσο παραπάνω τον αφήσουμε, τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τους πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες. Τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε, πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3’ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.
*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;