Συστατικά για 4 άτομα
200γρ. φραμπουάζ
100γρ. μούρα
200γρ. μύρτιλλα
200γρ. φράουλες
2 κουτ. της σούπας ζελέ μαύρου φραγκοστάφυλου
χυμό από ένα πορτοκάλι
40γρ. φυστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
Για την κρέμα:
500γρ. τυρί μασκαρπόνε
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
1 κουτ. της σούπας λικέρ φραγκοστάφυλου
λίγη βανίλια
Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε, την ζάχαρη, την βανίλια και το λικέρ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα φραγκοστάφυλα και διαλέγουμε όσα είναι ώριμα και τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε. Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ζελέ του φραγκοστάφυλου και το χυμό από το πορτοκάλι και τη βάζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνουμε το μείγμα στα φρούτα, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για περίπου 30′. Σερβίρουμε αδειάζοντας την κρέμα σε γυάλινο μπολ και βάζοντας από πάνω τα ανάμεικτα φρούτα γαρνιρισμένα με τα φιστίκια.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;